Nordre Aker Budstikke

Hærverk og festing i barnehagene:

– Foreldre må tørre å tenke at dette kan gjelde min ungdom

Foto: NORDBERG BARNEHAGE

– Så lenge disse ungdommene ikke blir tatt på fersken, er det vanskelig å gjøre konkrete tiltak, sier SaLTo-kordinator i Bydel Nordre Aker, Pia Morønning Fossum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2018 kl 08:14

NORDRE AKER: I forrige uke fortalte Nordre Aker Budstikke om hærverk og forsøpling i barnehagene Havnabakken og Hansemyra. Blant annet har barnehagene blitt utsatt for tagging, i tillegg ble grillhytta i Havnabakken ødelagt sist helg, døra til hytta ble revet av.

Grillhytta i Havnabakken barnehage ble ødelagt sist helg, døra ble revet, hytta var låst. Foto: Foto: HAVNABAKKEN BARNEHAGE

Flere barnehager

I etterkant av saken i lokalavisa onsdag, har det kommet opplysninger om at det er enda flere av bydelens barnehager som har blitt utsatt for hærverk. Ved Nordberg barnhage har de også måtte engasjere vektere:

– I Nordberg og Korsvoll barnehageområde har det siste året vært utfordringer i forhold til at barnehagens uteområde blir brukt av ungdommer på ettermiddag og kveldstid. Dette øker på våren og sommeren, og avtar ved skolestart når det blir kaldere i været, fortalte styrer i Nordberg barnehage, Trine-Lise Jensen.

Hun fortalte om hærverk, tagging og forsøpling i barnehagen.


– Når vi kommer i barnehagen på morgenen, er det tydelig at det har vært folk der etter stengetid. Vi finner tomme ølbokser, sneiper og annen søppel. Etter det de erfarer, er det snakk om barn og ungdom i alderen 13-18 år. Barnehagene i Bydel Nordre Aker har gode rutiner for sikkerhetssjekk av uteområdet, som vi utfører hver morgen. Nordberg barnehage har i tillegg hver kveld vakthold fra Nokas for å redusere og forebygge skadeverk - her kan du lese hele saken fra forrige uke.

Haugensjordet barnehage ved Myrerjordet på Kjelsås har også opplevd forsøpling og hærverk.

Det skjer mye tagging i barnehagene. Foto: NORDBERG BARNEHAGE

SaLTo

Bydelsadministrasjonen fortalte også at de var i kontakt med politi og SaLTo om saken. Nå svarer SaLTo-kordinator i Bydel Nordre Aker Pia Fossum:

– Det stemmer at bydelen ved SaLTo koordinator er kjent med disse utfordringene, og at flere barnehager blir brukt som henge sted for ungdom på kveldstid, og andre steder hvor ungdommer kan være i fred. Som et ledd i SaLTo samarbeidet blir alle aktuelle instanser orientert om utfordringene, politi, nattravner, forebyggende barne- og ungdomsenhet, som tar med det videre inn i arbeidet sitt. I tillegg kan man sette i gang lokale tiltak for å forebygge slike hendelser, som økt vakthold, fjerne vegetasjon, mer belysning og lignende, sier Fossum.


Hun fortsetter:

– Så lenge disse ungdommene ikke blir identifisert, og tatt på fersken, er det vanskelig å gjøre konkrete tiltak. Som det framkom i Ung i Oslo undersøkelsen 2018 så bekrefter den mange av de utfordringene vi har hatt i bydelen den siste tiden.

Hun forteller videre at holdningsskapende arbeid og fokus på tematikken, er tiltak som settes i system gjennom SaLTo-samarbeidet, og vil være en del av arbeidet til høsten også. I tillegg at dette vil være tema på foreldremøter.

– Foreldre må tørre å tenke at disse utfordringene kan gjelde min ungdom, snakk med ungdommen og disse utfordringene, og søk hjelp hvis det er grunn til det, jo tidligere jo bedre, avslutter Fossum.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...