Nordre Aker Budstikke

– Foreldre prøver å få 5-åringer inn på 12-årsgrense

KINO: Foreldre prøver å få barna sine inn på filmer med langt høyere aldersgrense enn de har lov til. Her er Colosseum kino på Majorstuen. Foto: ROLF THORESEN/ARKIVFOTO

– Det bør ikke være opp til foreldre hva barn skal se av filmer på kino, fordi det er altfor mange uansvarlige foreldre der ute.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2015 kl 11:40

KJELSÅS/MAJORSTUA/OSLO: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Gabriel (8) som sammen med sin far hadde premierebilletter til Ant-man. Gabriel så samme type film i fjor, og kom lett inn på den filmen, da var han bare 7 år.

Ny aldersgrense

En skuffet Gabriel ble altså avvist i kinodøra på premieren, slike filmer har nå 12 års grense, etter nye regler som trådte i kraft 1. juli. 9-åringer kan komme inn i følge med voksne. Gabriel manglet bare noen få måneder, og fikk ikke komme inn i kinosalen, selv med pappa.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Tidligere ansatt ved Oslokinoene, nå engasjert i Filmmagasinet, Pernille Egebjerg, har lest saken om Gabriel.

– Før rammen med nye aldersgrenser ble lansert, ville nok Ant-man hatt 11 års grense, derfor forstår jeg at dette tilfellet er kjipt. Men generelt så er det helt nødvendig å ha rammer for aldersgrenser, sier Egebjerg.


Hun fortsetter.

– Uansvarlige foreldre

– Det bør ikke være opp til foreldre hva barn skal se av filmer på kino, fordi det er altfor mange uansvarlige foreldre der ute. Foreldre som ikke vet hva de utsetter barna for. Jeg har selv jobbet ved kino i tre år, og har opplevd familier som prøver å få med 6-åringer på 15-års grense. Da syns jeg det var fint at vi hadde rammer som sa at det ikke var greit, sier hun.

Hun forteller at hennes erfaring som kinoarbeider, var at det daglig er barn og unge som forsøker å komme inn på kino, som de ikke er gamle nok til.

Daglig

– Jeg har nå vært i kontakt med tidligere kollegaer, og de forteller at blant annet er Django unchained en typisk film hvor for unge prøver å komme seg inn. Mange 14 og 15-åringer vil se filmen på kino, men det er jo 18-års grense. Og den er absolutt. På grøssere med 15 årsgrense, eller komedien Spy, har 10 og 11-åringer prøvd å komme seg inn, forteller hun.

Men eksemplene blir toppet med denne.

– 5-åring på Jurassic World

– De fortalte videre at her om dagen prøvde voksne å få med seg en fem-åring på Jurassic World. Den har 12 års grense!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...