Nordre Aker Budstikke

Foreldrene er storforbrukere av barnetøy. Nå vil de prøve noe nytt

Pappa Remi Ludvigsen og tre andre Kjelsås-foreldre drar i gang Swapshop på Kjelsås lørdag 27. oktober. Foto: Privat

– Vi har sett at tøybyttedager har blitt holdt i både utland og i Oslo, og nå tenkte vi at vi skulle gi det et forsøk på Kjelsås, sier Remi, som inviterer til Swapshop i Trikkehallen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2018 kl 20:29

KJELSÅS: – Vi er tre småbarnsforeldre på Kjelsås som er storforbrukere av barnetøy, med barn i ulike aldere, sier Remi Ludvigsen, og viser fremstativer med klær.

– Gjennom årene er det mange poser med tøy som blir kjøpt og gitt bort til loppemarkeder, Fretex o.l., men en del bytter vi også med naboer og kjente. Vi har sett at tøybyttedager har blitt holdt i både utland og i Oslo, og nå tenkte vi at vi skulle gi det et forsøk på Kjelsås.

Swapshop

Dermed kom ideen til det som har blitt «Kjelsås Swapshop», en foreløpig engangshendelse, i Trikkehallen på Kjelsås lørdag 27. oktober.

– Vi har aldri selv arrangert noe lignende, men kunne tenke oss å prøve dette i lokalmiljøet, først med barnetøy. Dersom det blir godt oppmøte, kan det være det er grunnlag for å utvide til byttedager for tøy til både voksne og barn, og muligens også barneutstyr, leker og annet som kan gjenbrukes. Gjenbruk er jo, som alle vet, både miljøvennlig og bra for lommeboka, sier Remi.

Konseptet i denne runden er at man må levere tøyet på forhånd (str. 0-10 år), hvorpå de fire arrangørene gir det innleverte tøyet en "verdi" mellom 1 og 4.


– Du får da en sum du kan bruke på Swapshopen (byttedagen) avhengig av hva slags tøy og antall plagg. En liten body har f.eks. verdi 1, en genser 2, jakke 3 og en parkdress 4. Det høres kanskje noe detaljert ut, men tanken er at man får byttet til seg omtrent det man leverte inn, forklarer Remi.

Uten lommebok og Vipps

Og skulle noen ha noe tøy de bare ønsker å gi bort uten å å komme på Swapshopen, kan de selvsagt det. Blir det noe tøy til overs, går det videre til neste runde, eller doneres til Fretex eller en av de andre organisasjonene som har tøybokser på Kjelsås.

– Vi håper dette kan bli en dag mange kan gå hjem med nytt brukttøy, uten å ha åpnet lommeboken eller Vipps!

Husk påmelding på kjelsas@swapshop.no for å delta, og vel møtt i Trikkehallen på Kjelsås, Midtoddveien 12, 27. oktober kl. 13-15!

Mer info om Swapshop-konseptet, og arrangementet på Kjelsås, kan du finne på Facebook.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...