Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fører mistet styringen og vrengte inn på fortauet

- Dette har vi lenge fryktet skulle skje; noen er nødt til å ta grep her.

FIKK EN SMELL: Her traff bilen etter å ha fått sleng på hovedveien.

Lørdag kveld mistet en fører kontroll over bilen i Klaus Torgårds vei, vrengte inn på fortauet, smalt inn i et søppelnedkast og snurret rundt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2014 kl 16:53

SOGN TERRASSE: Styret i Sogn Terrasse Boligsameie har i en årrekke jobbet for å bedre trafikksituasjonen i Klaus Torgårds vei. Lørdag kveld fikk de nok et bevis på at noe nå må skje.

- Både bilen og søppelnedkastene, de som håndterer den underjordiske søppelstasjonen, ble bulkete, men heldigvis var det ingen fotgjengere eller skolebarn på stedet da det skjedde.

- Det er forøvrig ikke første gang dette skjer, men denne gangen fikk vi tatt bilder av ulykken, sier Per Sevendal.

LES OGSÅ: - Én målte vi til 85 km/t i 50-sonen

- Spor fra veibanen

Det var styremedlem Christopher Ellingsen som mottok meldingen om ulykken. Han løp ut og fikk se bilen stående i snøfonna på fortauet.

- Jeg så raskt sporene fra veibanen til fortauet der bilen tydelig har truffet søppelnedkastet og snurret. Søppelnedkastet er av metall og var fortsatt stående, men hadde fått seg en real trøkk, sier Ellingsen.

Han bestemte seg for at det ryddigste var å ringe til politiet, men da hadde sjåføren av bilen allerede kontaktet Falck som var på vei til stedet.

- Jeg var ikke selv på stedet da ulykken skjedde, så jeg kan ikke med sikkerhet si noe om hastigheten, men jeg mener det sier litt at søppelnedkastet i tykt metall får en slik trøkk ved sammenstøtet.

- Da er det vanskelig å tenke på hva som kunne skjedd hvis det var fotgjengere på stedet da ulykken inntraff, sier han.

LES OGSÅ: Kvinne fikk isklump i hodet

Glatt på veien

Føreren av bilen, Lena Skjolddal, er preget av ulykken lørdag kveld, men samtidig takknemlig for at ingen kom til skade.

- For å være ærlig så husker ikke nøyaktig hva som skjedde, men jeg tråkket på bremsen, og da fikk bilen en sleng. Bilen vrengte mot fortauet og jeg traff søppelnedkastet som stod der og snurret rundt.

Skjolddal sier det var glatt og at det det snødde på tidspunktet.

- Jeg er redd det var dårlig med både salting og strøing på strekningen. Jeg mener bestemt at jeg holdt fartsgrensen, for jeg tilpasser alltid farten etter føret, sier hun.

Bilen har fått betydelige skader i fronten, men Skjolddal håper de kan repareres.

- Jeg synes nesten det burde være en fartsgrense på sommerstid og en i vintersesongen. I tillegg mener jeg fotgjengere bør være bedre beskyttet når de går lags veien, ulykker skjer jo dessverre, sier hun.

- Trafikken går utvilsomt alt for fort i denne veien, men lite gjøres. Da det ble lagt ny asfalt her førte det til at den eksisterende fartshumpen ble mindre i tillegg til at fotgjengerovergangen forsvant og ikke har blitt malt opp på nytt, avslutter Ellingsen.

LES OGSÅ: 25 trailere fikk kjøreforbud på vei inn i Oslo

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...