Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Førjul på Folkemuseet

Julepyntede stuer, historiske tradisjoner, underholdning og familieaktiviteter

SMånisser: Er spesielt velkomne til juelmarkedet på Folkemuseet. Foto: Morten Brun

Kommer ikke julestemningen under førjulsbesøket på Folkemuseet, så kommer den visstnok aldri.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2014 kl 12:19

BYGDØY: De to første helgene i desember arrangeres det tradisjonsrike Julemarkedet på Norsk Folkemuseum.

Julemuseet

- Hvert år blir vi bedre og bedre til å servere folk tradisjonell julefeiring. Vi føler oss derfor helt sikre på at årets julemarked blir det beste noensinne, sier informasjonsansvarlig for julemarkedet, Jon Ilseng, i en pressemelding.

- Skal du ha julestemning i Oslo-området så finnes det ingen bedre steder å få det enn her. Norsk Folkemuseum er julemuseet.

Markedet er kjempepopulært, 25.000 besøkende er ventet de to helgene, og museet jobber hardt for blant annet å gjøre atkomst til Julemarkedet problemfritt.

Sølvstruper

- I år kan folk kjøpe billetter på Billettservice, enten på forhånd eller via mobiltelefonen på vei til Bygdøy, forteller Ilseng.

Både Sølvguttene og St. Hallvards-guttene er med og skaper julestemning på Folkemuseet, og en vaskeekte juleutstilling er også på plass. Husene er julepyntet og mer enn 100 salgsboder kan friste med tradisjonsrik mat og godt, gammelt håndverk og håndarbeid.

Tips!

Du kan oppleve markedsdagene 13. og 14. desember, klokken 11.00-16.00.

Ta ut penger før du kommer. Det blir fort kø i minibanken.

Ta buss 30 til Folkemuseet. Da kommer du helt fram til inngangsporten.

Kle deg godt! Det meste skjer utendørs.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...