Nordre Aker Budstikke

Formidlingsprisen til Benedicte Bull

Benedicte Bull fra Nedre Grefsen er professor ved UiO. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Universitetsstyret har tildelt Latin-Amerika-ekspert, professor Benedicte Bull fra Grefsen, Formidlingsprisen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2018 kl 23:05

GREFSEN: Bull har de siste par årene vært kjent som en av frontfigurene i Aksjonsgruppa på Nedre Grefsen. Torsdag vant beboerne fram, da byrådet i sitt forslag til ny kommuneplan, har tatt Nedre Grefsen ut som utviklingsområde, og vil beholde det som et småhusområde.

LES MER: Full seier etter to års intens kamp for småhusområdet

Ekspert på Latin-Amerika

Til daglig er Benedicte Bull professor, og Latin-Amerika-ekspert, ved Senter for utvikling og miljø, ved Universitetet i Oslo.

19. juni bestemte universitetsstyret å tildele henne Formidlingsprisen for 2018.

I begunnelsen står det at hun «imponerer med sin engasjerende forskningsformidling på en rekke ulike flater. Med ukentlige medieoppslag er hun en synlig stemme i utviklings- og bistandsdebatten og diskusjoner om bærekraftmålene. Hun er opptatt av at forskningsresultatene skal være tilgjengelige for de det angår og når ut til et bredt publikum gjennom ulike kanaler. Hun har formidlet både i latinamerikanske land og jobbet opp mot politikere hjemme og ute».


I forkant av tildelingen av Nobels Fredspris til Colombias president Juan Manuel Santos i 2016, snakket hun med Nordre Aker Budstikke om Colombia, maktmisbruk – og Narcos.

I alt fem vinnere

Samtidig er kreftforsker Harald Stenmark ved Institutt for klinisk medisin hedret med Forskningsprisen. Førsteamanuensis Anne Kveim Lie ved Institutt for helse og samfunn er tildelt Utdanningsprisen, og Alexander Refsum Jensenius og Anne Danielsen deler Innovasjonsprisen.

– Vinnerne belønnes for fremragende innsats, og de er en inspirasjon for alle oss som jobber på Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen en uttalelse på UiOs nettsider.

Alle prisene er på 250.000 kroner hver. De blir delt ut på UiOs årsfest 2. september. Les mer om prisene og vinnerne på UiOs nettsider.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...