Nordre Aker Budstikke

«Forskjellsvandring fra vest til øst»

Audun Lysbakken og Kari Elisabeth Kaski fra SV, ved Ullevål sykehus, lørdag. Foto: SV

Valgkampen er i gang og SV tok turen fra vest til øst, lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2021 kl 17:50

ULLEVÅL: Lørdag 7. august var SV'ere på «Forskjellsvandring fra vest til øst» i Oslo:

– Forskjellsvandringen var en livestream på Facebook der Kari Elisabeth Kaski, Oslo SVs førstekandidat til
høstens storingsvalg, og SV-leder Audun Lysbakken reiser gjennom Oslo for å vise fram byen. Turen startet på Tjuvholmen og hadde seks stopp før den ble avsluttet på Furuset. På reisen sin viste Kaski og Lysbakken fram byen og forskjellene den byr på, og snakket med folk som jobber med å gjøre byen enda bedre og hvordan SVs politikk kan bidra til å gjøre de sosiale og økonomiske ulikheten mindre, ifølge pressemelding fra SV.

Ber Arbeiderpartiet om å ta standpunkt

Videre står det at sammen med Kaski og Lysbakken ankom forskjellsvandringen Ullevål sykehus med blant andre ordfører Marianne Borgen, Oslo SVs andrekandidat til stortingsvalget, Marian Hussain og byrådssekretær Hanne Lyssand.

– På Ullevål sykehus møtte de flere som har engasjert seg for å bevare Ullevål. Lene Haug, leder av aksjonsgruppa Redd Ullevål sykehus, Kristin Hovland, leder av Oslo legeforening, Anna Elisabeth Uran, 2. nestleder i Fagforbundet Oslo og og Therese Heggedal, tillitsvalgt i norsk sykepleierforbund deltok i en samtale med Kaski og Lysbakken der de kunne fortelle om hvorfor det er viktig å bevare Ullevål og endre sykehusplanene for Oslo-regionen. Ut av samtalen kommer det også en klar utfordring til Arbeiderpartiet om å ta et klart og samlet standpunkt til beste for Ullevål. SV er allerede tydelige i saken og går imot salg av Ullevål.

Fra pressemeldingen står det videre at for Oslo SV er det viktig at Ullevål moderniseres og bygges ut:


– Og at akuttberedskap og lokalsykehusfunksjoner bevares. I tillegg mener Oslo SV at Aker sykehus må bygges ut til lokalsykehus for hele Groduddalen slik at Oslo-innbyggere ikke må sendes til et allerede fullt Ahus. Sykehustilbudet i Oslo må styrkes til beste for den raskt voksende befolkningen befolkningen i Oslo og regionen forøvrig, og det må være det beste alternativet som realiseres.

Forskjeller

Videre står det at forskjellsvandringen med Kaski og Lysbakken ble gjennomført for å sette fokus på forskjellene i byen:

– Oslo er den byen i landet der de sosiale og økonomiske forskjellene er tydeligst, men forskjellene i Norge forøvrig er også langt større enn mange tror. Et av hovedområdene i SVs valgkamp fram til stortingsvalget i september er å vise at SV-politikken vil gjøre Oslo og Norge bedre for de mange, og ikke de få.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...