Nordre Aker Budstikke

Forteller om branndramaet, og har én viktig påminnelse

Huset som brant på Blindern i helgen. Foto: Oslo brann- og redningsetat / Facebook

Sur brannrøyk lå tett over Blindern og Majorstuen lørdag morgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2018 kl 20:22

BLNDERN/MARIENLYST: Natt til lørdag brant det kraftig i en enebolig i Villaveien, som går mellom Frøen og Blindern. Lørdag la brannvesenet i Oslo ut denne meldingen på Facebook, der de har en livsviktig påminnelse:

«Merket du den sure brannrøyken som lå over Majorstua og Frogner natt til lørdag? Her er forklaringen på hva det var.

Like før klokken 02.00 i natt rykket brannbilene fra Briskeby brannstasjon ut til brann i en eldre enebolig på Blindern. Da vi kom fram var det full fyr i 2. etasje. Røykdykkerne gjorde et søk etter folk inne, men kunne raskt konstatere at huset var ubebodd. Da vi fikk avklart dette, trakk vi ut røykdykkerne, siden det var fare for at deler av taket kunne rase. Den videre slokkeinnsatsen foregikk derfor utenfra, blant annet ved hjelp av stigebiler.

Røyken fra brannen la seg som en tykk tåke over Majorstua og Frogner, og flere ringte inn til 110-sentralen og trodde det brant i nabolaget. Den sure lukta fra brannrøyken var svært sterk. I slike situasjoner er det lurt å holde dører og ventiler lukket.

Dette er den andre større boligbrannen vi har hatt denne uka. Begge boligene har blitt totalskadet. Vi har sagt det hundre ganger før, men vi sier det igjen: Det å ha røykvarslere i alle etasjer er veldig viktig! Da får man et raskt varsel om brannen, slik at dere kan rømme ut, og varsle oss. Dess tidligere varsel vi får, dess enklere er det å slokke brannen før den blir for stor.»

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...