Nordre Aker Budstikke

Fortettingsdebatt på Tåsen: Ja eller nei til «råfortetting»?

Det er uenighet om fremtiden for Tåsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tåsen Utvikling og Norgesgruppens planer for Tåsen senter er ute på høring til 13. mai, og har skapt mye engasjement.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2019 kl 20:38

TÅSEN: Utbyggers forslag, med et noe redusert alternativ 2, ble lagt ut på høring før påske.

Her kan du lese om forslaget.

I nabolaget har det vakt reaskjoner, og Berg, Nordberg, Sogn, Tåsen vel har laget et tredje alternativ, der de tar ned bygningsvolumene og omfanget drastisk. Les om det her.

Det er også startet en underskriftskampanje i nabolaget, mot planene slik de foreligger.

Bydelsutvalget i Nordre Aker skal avgi sin høringsuttalelse i møtet 9. mai. Det starter med åpen halvtime kl. 18.00.

Debatt

Denne uka har debatten gått i Nordre Aker Budstikke, med innlegg fra tidligere byutviklingsbyråd for Høyre, Grete Horntvedt, sammen med BU-leder Per H. Christiansen, som sier nei til «rå-fortetting», og lederen i byutviklingskomiteen på rådhuset, Victoria Marie Evensen (Ap), som mener Høyres argumentasjon er «merkelig».

Sist ut er partiet Liberalistene i Nordre Aker, som på sin side sier «Ja til råfortetting på Tåsen».

Les innleggene under:

Høyre: «Stans rå-fortettingen av Oslo – og på Tåsen»

Grethe Horntvedt og Per H. Christiansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup / Sarosi Zoltan/NRK/Strix


Oslo har gjennom mange år utviklet seg til å bli en av Europas mest klima- og miljøvennlige byer å bo i. En grønn og familievennlig by er avgjørende for at fremtidige generasjoner skal ønske å bo og trives i Oslo. – Av Grete Horntvedt, Leder Oslo Senior Høyre, og Per H. Christiansen, Leder av bydelsutvalget i Nordre Aker, Høyre. LES HELE INNLEGGET.

Arbeiderpartiet: «Merkelig fra Høyre om fortetting!»

Victoria Marie Evensen (i midten) på Nedre Grefsen i fjor sommer, her sammen med f.v. byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG), og lokalpolitikerne Hanne Lyssand (SV), Terje Olav Moen (Ap) og Halvard Sutterud (MDG). Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Det er bred enighet i byutviklingspolitikken om hvordan byen vår skal utvikles til det beste for innbyggerne nå og fremover. – Av Victoria Marie Evensen, Leder av Byutviklingskomiteen, Arbeiderpartiet. LES HELE INNLEGGET.

Høyres svar: «Kan tyde på dårlig samvittighet»

Leder av byutviklingskomiteen fra AP bruker mange ord for å tilbakevise påstanden om rå-fortetting. Det kan tyde på dårlig samvittighet. – Av Grete Horntvedt og Per H. Christiansen. LES HELE INNLEGGET HER.

Arbeiderpartiet: «Desperat fra Høyre!»

Jeg ønsker Høyre velkommen til en mer konstruktiv og faktabasert debatt når desperasjonen har lagt seg! LES HELE INNLEGGET HER!

Liberalistene: «Ja til råfortettingen av Oslo og Tåsen!»

David J. Oftedal i Liberalistene Nordre Aker, mener Tåsen senter-området egner seg godt til fortetting.

Med sin eksisterende boligblokk på 11 etasjer og relativt store avstand til naboeiendommene, vil området rundt Tåsensenteret neppe se særlig annerledes ut dersom man bygger det ut på en skånsom måte som tar hensyn til eksisterende beboere. – Av David J. Oftedal, Liberalistene Nordre Aker. LES HELE INNLEGGET HER.

DELTA I DEBATTEN I NORDRE AKER BUDSTIKKE! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...