Nordre Aker Budstikke

Derfor er det ikke lov å isfiske på Maridalsvannet

- Forurensning kan komme ned i vannet gjennom isfiske-hullet

ISFISKE: Her ved "øya", rundt halveis over til Sander Gård, ble tre isfiskere for kort tid tilbake vist bort av Vann- og avløpsetaten. Foto: Kristin Tufte Haga

Det forklarer overingeniør Petter Morstad i vann- og avløpsetaten når det gjelder restriksjonene i forhold til fisking vinterstid på Maridalsvannet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2015 kl 22:10

MARIDALSVANNET: I forrige uke fortalte overingeniør i Vann- og avløpsetaten, Petter Morstad, om at tre personer nylig var bortvist fra Maridalsvannet, da det ble oppdaget at de isfisket i Oslos drikkevann - les hele saken her.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Lesere som har kommentert saken, mener vann- og avløpsetaten tar feil, og at det er lov å isfiske på Maridalsvannet.

Les også: Her må man være universitetsutdannet for å få lov til å kjøpe leilighet.

Forurensning gjennom ishullet

Men det tilbakeviser etaten, som gjentar at det ikke er lov å isfiske på Maridalsvannet.


- Vi har beholdt fiskeforbudet om vinteren fordi da lages det isfiske-hull som kan føre til at forurensning føres ned i vannet og til drikkevannsinntaket, sier Morstad.

- Motivet for restriksjonene på allmennhetens aktiviteter i området, som fiske, er at vi ønsker at allmennheten skal kunne passere området, men ikke oppholde seg der. Vår erfaring er at der folk oppholder seg bruker de blant annet området som toalett, legger Morstad til.

Les også: Luksusboliger til titallsmillioner i Nordre Aker - se bildene her

Ved nedbør og annen overflateavrenning vil dette bli vasket ut vannet, og ført videre til drikkevannsinntaket. Om vinteren, med is på vannet, er forholdene noe annerledes.

- Innsjøen er ”lukket” av isdekke slik at forurensningene ikke så lett kommer ut i vannet. Samtidig har man liten overflateavrenning. Sollys, kulda og lengre oppholdstid i lufta vil føre til at de sykdomsfremkallende mikroorganismene dør før de kommer i vannet,ifølge Morstad.

Tillatt med hunder

Det er tillatt med hunder på isen om vinteren.


- De aller fleste hundeeiere går bare over vannet på vei inn i marka. Eventuell avføring fra hunder vil ligge lang tid på isen og faren for at sykdomsfremkallende mikroorganismer fra disse skal nå drikkevannsinntaket er liten, sier Morstad.

Han forteller at vann- og avløpsetatens ukentlige bakteriemålinger i drikkevannsinntaket viser at det er svære lite bakterier om vinteren, men at etaten registrerer en del om sommeren.

Hjemmelsgrunnlaget for drikkevannsrestriksjonene er ifølge Morstad blant annet drikkevannsforskriften, §4.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...