Nordre Aker Budstikke

Kjelsås - Romania:

Trente sammen, i dag skal de på landskamp

Denne gjengen hadde det nok moro på Grefsen Stadion, torsdag. Foto: KJELSÅS FOTBALL/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Torsdag spilte Kjelsås-gutta med og mot gutta fra Romania, på Grefsen Stadion.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2019 kl 08:08

KJELSÅS: Fotballmoro på Grefsen Stadion, torsdag. Kjelsås 06-gutter trente med unge gutter fra Romania, og som var invitert til Norge i regi av fotballforbundet i Romania. De rumenske guttene spiller på samme lag i Romania, og turen er en del av premien for at de vant en stor fotballcup i hjemlandet.

Klubbstruktur

Per Ravn Omdal, tidligere idrettsleder og president i Norges Fotballforbund. Han forteller at han nå er grasrotambassadør i UEFA og engasjert i breddefotballen - 55 nasjoner er medlem i UEFA:

– Vi har et eget system med både utdanning og om hvordan vi motiverer medlemslandene for å fremme blant annet breddefotballen. I Romania jobbes det nå bra med denne utviklingen. Det er ikke alltid sånn som her i Norge, med lokale breddeklubber der folk bor. Det mangler ofte klubbstrukturer slik vi kjenner de fra Norge, klubber i nærmiljøet der folk bor. Istedet er det heller store sentrale klubber, som er typisk for flere østeuropeiske land, og uten særlig rom for breddefotball, sier Omdal til lokalavisa.

Han forteller at de unge fotballgutta kommer fra enkle kår, og at det er første gang de er i Norge. De rumenske fotballguttene skal også overvære treningen til det rumenske herrelaget, på Ullevaal, og selvfølgelig skal de se landskampen fredag, Norge - Romania, sammen med kjelsåsgutta.

Leder av det rumenske fotballforbundet, og Dan, som mener Romania vinner mot Norge, fredag på Ullevaal. Foto: TIRIL HAGA

Overblikk og tekniske

Fra det rumenske fotballforbundet, Federatia Romånå de Fotbal, er leder Ciprian Paraschiv også på plass på Grefsen Stadion. Han sier til Nordre Aker Budstikke:

– De rumenske gutta 15 stykker, reiste med det rumenske herrelandslaget til Norge. Guttene er rundt 13 år, og vant cupen The Village Cup i Romania, med flere enn 1000 lag med. Dette laget er fra nord/øst i Romania.

De fikk seg en god treningsøkt på Grefsen Stadion, både rumenske gutter og gutta fra Kjelsås. Foto: TIRIL HAGA

Filip og Levi spiller på Kjelsås 06-lag.


– Det var spennende å se hvordan nivået er, og hvordan gutta fra Romania spiller, sier Levi.

– De virker veldig gode på å orientere seg, de har overblikk. I tillegg er de veldig tekniske. Vi gleder oss til i fredag, sier Filip, han er keeper på 06-laget.

– Det spennende blir jo å se reaksjonen deres når Norge vinner, gliser han.

Fra Romania til Norge og Grefsen Stadion, og spennende landskamp fredag. Foto: TIRIL HAGA

Dan (12) fra Romania forteller til lokalavisa, ved hjelp av oversettelse fra Paraschiv fra forbundet:


– Det er veldig fint her. Dette er første gang jeg er i Norge. Jeg er veldig glad for at vi kunne komme hit. Det var ikke lett å vinne cupen, men vi jobbet veldig hardt på. Jeg er veldig spent på kampen fredag, men Romania kommer til å vinne!

De spilte flere småkamper på Grefsen Stadion i dag, også med blandede lag. Foto: TIRIL HAGA

Foto: TIRIL HAGA

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...