Nordre Aker Budstikke

Fra 1. februar må du betale for å parkere her

De fleste av parkeringsplassene ved Kjelsås stasjon ligger på østsiden av jernbanelinjen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er snart slutt på gratisparkeringen ved Kjelsås stasjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2018 kl 14:11

KJELSÅS: 1. februar 2018 innfører Bane NOR dagparkering ved Kjelsås stasjon. Det melder de selv i en pressemelding mandag morgen.

«Dagparkering er et parkeringstilbud til togreisende som til tider har behov for å parkere ved stasjonen. Brukere av dagparkeringen betaler ved hjelp av tilgjengelig betalingsautomat og legger synlig billett i vinduet på bilen,» skriver Bane NOR.

– Målet vårt med å innføre betalt dagparkering ved stasjonen, er å redusere omfanget av fremmedparkering og øke sjansen for at togreisende som virkelig trenger det, finner en ledig parkeringsplass, sier direktør for stasjoner, Knut Ø. Ruud Johansen, i Bane NOR Eiendom.

Det blir 55 dagparkeringsplasser ved Kjelsås stasjon. I Oslo koster dagparkering ved Bane NORs stasjoner 60 kroner per dag. P-plassene på Kjelsås ligger på begge sider av jernbanelinjen.

Vil at flere skal la bilen stå

De fleste av parkeringsplassene ved Kjelsås stasjon ligger bak stasjonsbygget på plattformen i nordgående retning (Gjøvik/Jaren). 12 plasser ligger på parkeringsplassen til Teknisk museum. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


– Ved å ta en rimelig pris for å parkere ved stasjonen, håper vi også å motivere de togreisende som bor i nærheten, til å bruke andre fremkomstmidler enn privatbil. Vår erfaring er at vi ved å innføre betaling, får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at de reisende som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, sier Johansen.

Det er parkeringsselskapet Europark som skal drifte Bane NORs parkeringstilbud ved Kjelsås stasjon. De vil kontrollere at parkering skjer i tråd med gjeldende regelverk.

Gratis hos Teknisk museum

De av parkeringsplassene til Kjelsås stasjon som ligger vest for jernbanelinja, ligger på det samme området som Teknisk museum har parkeringsplasser. 12 av de 55 plassene ligger på denne siden. Disse plassene ligger rett bak leskuret ved plattformen.

– Når det nye parkeringstilbudet trår i kraft 1. februar skal det skiltes tydelig. Det skal komme klart fram at dette er parkering for togreisende, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Bane NOR Eiendom til Nordre Aker Budstikke.

Parkeringsplassen til Teknisk museum er gratis, men er forbeholdt museets besøkene.


– Har dere vært i dialog med Teknisk museum om hvordan man kan hindre at reisende ikke bare benytter seg av gratisplassene hos museet?

– Nei det har vi ikke, men vi vet at Teknisk museum informerer tydelig (skilting) om at deres plasser kun er for besøkende ved museet, sier Paus.

Ny parkeringsstrategi

Innføringen av prislagt dagparkering er et av flere virkemidler i Bane NORs nye, overordnede parkeringsstrategi.

– Med den nye parkeringsstrategien har vi til hensikt å kunne gi de togreisende et bedre parkeringstilbud ved stasjonene og samtidig bidra til samfunnets mål om nullvekst i biltrafikk i og rundt byene, sier Johansen.

For ytterligere å stimulere til mindre bilbruk til togstasjonene, vil Bane NOR også flere steder oppgradere parkeringsfasilitetene for sykler. I tillegg er planen på sikt å få på plass nye, teknologiske løsninger som muliggjøre en mer fleksibel bruk av parkeringsplassene ved stasjonene.


Parkeringsstrategien er tilgjengelig på Bane NORs nettside.

LES OGSÅ:

Tirsdag morgen kan det bli snøkaos i trafikken

Alle disse parkeringsplassene forsvinner, men gjør bilene det samme?

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...