Nordre Aker Budstikke

Klubben får damelag:

Her blir det bare flere og flere jenter

Nå satser Korsvoll IL og fotballgruppa på damelag, her ett av 05-lagene i klubben. Foto: KORSVOLL FOTBALL/KORSVOLL IL

– Et godt miljø og hvor alle er velkommen, mener Aslak Sira Myhre at er én av grunnene til hvorfor så mange jenter vil spille fotball i Korsvoll IL.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2020 kl 08:48

KORSVOLL: I løpet av de siste fire årene så har jentespillerne i Korsvoll fotball klubb økt fra 90 til 140 spillere - i ungdomsfotballen, ifølge ansvarlig for jentefotballen og sportslig utvalg i Korsvoll IL, Aslak Sira Myhre.

Aslak Sira Myhre med spillerne Luwisha Mwansa (nede t.v), Ingrid Delphin og Minda Westeng. Foto: Tiril Haga

– Jeg tror grunnen til at de kommer hit først fremst er fordi vi nettopp har mange jentespillere, og at det er et godt miljø her og hvor alle er velkommen. I tillegg, vi mener på alvor at vi ikke er bare for de beste - vi skal ha godt tilbud til alle! Til de som er på kretsnivå, de som bare vil leke med ball, og de som er nybegynnere. Og når vi har fått til et miljø med mange jenter, kommer flere til, sier Myhre.

– Vi har også sagt hele veien at det går helt fint å trene én gang i uka hos oss, enten om du driver annen sport eller har andre prioriteringer.

Korsvoll har også et samarbeidet om noen årskull med Koll, som ikke har ungdomsfotball.


– I 05-klassen så er vi nå rundt 40 spillere. Vi har fått spillere fra Koll, men også fra Lyn, Sagene og en del fra Kjelsås, sier Myhre.

– I år har det også kommet fire nybegynnere på 05-laget. Det er noe vi er veldig stolte av!

Foto: SIMEN SÆTRE

Dialog

– Min opplevelse er at i særlig ungdomsfotballen, ikke minst på vestkanten, så har man ambisjoner veldig tidlig. Det blir sendt overgangspapirer på 12 - 13 år gamle jenter. Muligens er dette positivt for de aller mest ambisiøse, men for fotballen generelt er det en ukultur som jeg mener kan skade både lokale klubber og selvbildet til ungdommene. Vi ser en sterk tendens i jenteidretten generelt, og fotballen spesielt, at de som ikke er aller best slutter med idrett alt for tidlig. Det er for tidlig fokus på spissing. Det å bryte opp årskull og venninnegjenger ødelegger motivasjonen for mange.

Foto: KORSVOLL FOTBALL/KORSVOLL IL


Myhre fortsetter:

– På sikt rammer det ikke bare bredden, men også toppidretten. Jentene er venner på tvers av ferdighet i fotball, og sterke miljøer er den oppskriften på å skape gode toppidrettsmiljøer også det.

05-kullet på jentesiden har tre lag. Et lag i første divisjon, ett i andre divisjon og ett som spiller syverfotball. De har én trening hver uke hvor alle trener sammen. I tillegg til annen trening der spillerne trener differensiert.

– Vi er ett lag, selv om noen nettopp har begynt å spille fotball, mens andre slåss om å bli kretsmestere helt frem til siste serierundene.

Myhre mener og at god kommunikasjon i klubben er også viktig for å beholde spillere.


– Vi har en dialog med spillerne om hvor de vil være når vi deler opp laget under trening, om mål og utvikling for hver og en. Vi snakker veldig mye med spillerne, vi trøster, oppmuntrer, forteller og forklarer. I tillegg til å utvikle ferdighetene. Også har vi et godt samarbeid med foreldregruppen.

– Mer sårbare

Det kan være en utfordring å holde på jentene og fotballen i ungdomsårene:

– Jeg tenker at flere jenter slutter med fotball i ungdomsalderen, enn gutter, fordi jenter er mer sårbare på det å ikke være flinke nok. I tillegg betyr nok skole og det sosiale miljøet mer for jentene. Men hvis de slutter så skal de iallfall ha med seg gleden av fotball, og lysten til å kunne ta frem ballen for å leke og ha det gøy senere i livet, mener Myhre.

Etablerer A-lag

Denne uken starter Korsvoll også opp dame A-lag:

– A-laget skal være en forlengelse av ungdomsfotballen, samtidig som vi vil utvikle spillerne. Vi satser på jentene i klubben, understreker Myhre.


A-laget starter i fjerdedivisjon neste år, og hvor store deler av 03-kullet blir kjernen i laget.

En annen ting Korsvoll har fokusert på er å få flere dametrenere i klubben.

– Fra jentene var små så har de bare hatt mannlige trenere. Nå har vi syv dametrenere i klubben, også er det jenter fra de eldre lagene som har vært på kurs for å kunne bli assistenttrenere for de yngre lagene, forteller Myhre.

– Vi er som en slags familie

Jentene på 05-laget på Korsvoll synes og at det er godt miljø i klubben.

– Hele klubben er som en slags familie. Vi ser på hverandres kamper og heier, ifølge Luwisha Mwansa.

Luwisha synes det er veldig fint at hun kan komme på trening og ha det gøy én gang i uka selv, om hun satser på en annen idrett.

Foto: SIMEN SÆTRE

– Jeg tror også at alle setter stor pris på at alle føler seg prioritert, legger Minda Westeng til.

Jentene tror det blir moro med A-lag i klubben.

– Jeg har veldig lyst til å spille der, det tror jeg kan bli veldig gøy! satser Minda på.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...