Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fra fotballbanen til Idol-scenen

August Dahl (20), tidligere Lyn- og Kjelsås-spiller, er med i premieren på ny sesong med Idol på TV2 fredag kveld. Foto: TV2

I kveld kan du se og høre tidligere fotballspiller for Kjelsås og Lyn, August Dahl, synge i Idol.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2016 kl 13:05

KRINGSJÅ/OSLO/TRONDHEIM: Fredag kveld er det sesongpremiere på en ny runde med Idol på TV2.

August Dahl (20), tidligere Lyn-spiller gjennom flere år og også juniorspiller hos Kjelsås, er en av deltagerne. Og ifølge TV-2 overrasker han dommmerne med sin fine stemme.

Lyns Gutter 13, første års 11'er, under Norway Cup sommeren 2008. August nummer fire fra venstre på nederste rad. Nå A-lagstrener Tresor Egholm til venstre bakerst, og ved siden av treneren står nå fotballprofil Mads Møller Dæhli. Nede til høyre er Caroline Graham Hansen, som spilte med gutta. Foto: METTE MØLLER

Ferrari-motor

– Jeg trodde jeg satte med inn i en Volvo 340, men så var det Ferrari-motor, sier dommer Gunnar Greve etter Augusts audition.

Under kan du se klippet med August hos VGTV. Innslaget kommer 40 sekunder inn i sendingen:

(Trykk her for fullskjermvisning hos VG).

Sivilingeniørstudenten, som ellers for tiden holder til i Trondheim og i tillegg er mattelærer for førsteårsstudentene, følte at tiden nå var inne for å la andre få høre stemmen.

August Dahl i kjelsåstrøya - på juniorlaget. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Bastionen er kåret Årets Navn i Nordre Aker, i nedrykkssesongen!

– Rart og uvant, men gøy

– Jeg meldte meg på Idol fordi jeg følte at dette var tiden folk faktisk skulle få høre meg synge, det er knapt noen som egentlig har hørt meg synge tidligere. Utenom de jeg studerer med, forteller August til Nordre Aker Budstikke.

Men det er likevel litt rart å plutselig stå foran kamera – på TV2 i beste sendetid.

– Dette har så langt vært veldig gøy. Men likevel rart og selvfølgelig veldig uvant å synge foran kamera for første gang. Men man venner seg jo til det, forteller August, som heller ikke var helt i knallform på audition.

– Jeg var syk, så det var helt ærlig helt jævlig, forteller August.

Som også spiller fotball fortsatt.

– Men dog noe nedtrappet på grunn av studier og andre ting som tar tiden. Jeg spiller fotball på linjeforeningslaget mitt ved NTNU.

Og noen timer senere fredagskvelden, var det klart at August er videre i Idol!

LES OGSÅ: I 2014 kom Jesper Jenset, som bor på Tåsen, helt til finalen i Idol

Idol har sesongpremiere på TV2 fredag kveld klokken 20.

OPPDATERING: August gikk videre fra audition-runden på fredag, og blir dermed å se på tv utover våren.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...