Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fra Kjelsås, Grefsen og Nydalen, i norrøne fotefar

I norrøne fotfar, på Færøyene. Her en del av forsamlingen under fyrtårnet på Mykines, det vestligste punktet på Færøyene, hvor de også møtte tusenvis av fugler tett innpå. Foto: GUDVEIG HENRYETTE AABY

– Den menneskelige varmen for andre mennesker merkbar, forteller Gudveig Henryette Aaby fra historielagets tur til Færøyene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2017 kl 14:22

NORDRE AKER: Hele 34 av Historielaget Grefsen, Kjelsås og Nydalens medlemmer reiste i norrøne fotefar til Færøyene, i august.

Hustufter og graver fra vikingtiden

– Vi besøkte mange historiske steder og hadde mange natur- og kulturopplevelser i den ville naturen der. Det var både hustufter fra middelalderen og graver fra vikingtiden på de mest fjerne steder der det er utrolig at noen har kunnet slå seg ned, avsondret fra omverdenen kanskje i uker ad gangen, forteller Gudveig Henryette Aaby fra turen.

Det er tunneler mellom svært mange av øyene.

Mange bra motiver på Færøyene, som denne Lundefuglen med mat i nebbet. Foto: GUDVEIG HENRYETTE AABY

LES OGSÅ: Kjelsåskvinne bitt av hund - flere dager på sykehus

Laks

– Og flere skal det bli. Oppdrett av laks er en stor inntektskilde, og her er Færøyene er storeksportør. Språket er lett å forstå, og den menneskelige varmen for andre mennesker er merkbar.

Hun forteller videre at historielaget fort ble kløppere i å lese færøysk.

– Mange ble også godt skolerte i den færøyske ringdansen hvor det unektelig er litt pinlig at færøyingene kan alle versene av de gamle norske visene som Sinclair-visa, hvor vi måtte melde pass. Men anbefale en tur til Færøyene, det gjør vi gjerne, sier Aaby videre.

Historielaget på tur - alle deltakerne på Tinganes. – Stedet hvor de gamle vikinger etablerte ting omkring år 900 etter at Grímur Kamban hadde etablert seg som den første landnåmsmann i 825 og de norske vikingene inntok øyene, forteller Gudveig Henryette Aaby. Foto: GUDVEIG HENRYETTE AABY

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...