
Jill Bottolfsen fra Grefsen er med når det belgiske konseptet Dinner in the Sky inntar Norge til sommeren. Den tidligere radiostemmen innrømmer selv å ha litt høydeskrekk, men lover at middag på 50 meters høyde skal føles helt trygt. Foto: Dinner in the Sky / Karl Andreas Kjelstrup (NAB)
Fra koronakræsj til en høytsvevende Jill!
I 30 år var hun en kjent stemme på radio i Oslo. Så kom koronakrisen, og Jill Bottolfsen mistet jobben. Før jul ble hun hentet inn til et selskap som vil sende deg og meg til værs. Kan vi spise middag i lufta, ved Maridalsalpene? spurte vi.
Publisert: 11.01.2021 kl 11:21
GREFSEN: «En stor plattform hengende 50 meter oppe i luften, hvor du kan nyte fantastisk mat og drikke sammen med en unik utsikt over omgivelsene», står det blant i presentasjonen av Dinner in the Sky, som i år kommer til Norge.
– Det startet i Belgia, for flere år siden, forteller Jill Bottolfsen der hun raser inn i lokalavisredaksjonen, rett over i det nye året.
Mista jobben
Mange har nok et forhold til Jills stemme, fra radio. Hun startet i lokalradio på Nesodden i 1989. Så var hun 24 år i Radio 1.

Jill fra et intervju med Nordre Aker Budstikke i 2008, den gang hun var en av Radio 1s mest profilerte stemmer. Foto: Anders Jørstad / Nordre Aker Budstikke (arkivfoto)
Hun var «off air» i syv år etter tiden i Radio 1, med et opphold i kommunikasjonsbransjen, før hun begynte i Radio Metro høsten 2018.
Høsten to år etter, i annerledesåret 2020, ble det «koronakrasjlanding» for stemmen fra Grefsen. Først permittering, så mista hun jobben helt.
– Det var så klart kjipt og veldig tøft å miste jobben. Jeg forsvant i et sort hull og mistet totalt glade Jill. Det hjalp jo heller ikke at kronaåret ble så dramatisk. Det er sikkert mange som kjenner seg igjen. Jeg stablet meg på bena og startet jilltv.no. En nettside der jeg tilbyr programledere jobber. Så ble jeg spurt å stå noen timer på Bondens Marked i Oslo. Det løftet meg enda mer. Jeg har et motto: Den som gir seg, er en dritt!

Jill Bottolfsen har bodd på Grefsen i en årrekke, og nå er hun klar for å ta oss til himmels i sin nye jobb. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Og så, ut av det blå, ble jeg spurt om å være med på konseptet Dinner in the Sky. Et tilbud jeg bare ikke kunne si nei til, dette er så utrolig moro, og mye mer moro enn å gå i møter med NAV, sier Jill, som nå er markedssjef i den norske delen av det belgiske eventkonseptet.
32 gjester veldig høyt oppe
Dinner in the Sky startet i Belgia for 16 år siden, og er nå etablert i over 60 land. Sommeren 2021 skal de også løfte nordmenn «til himmels».
– Vi har den største plattformen, det er plass til 32 gjester, med kokk og kjøkken i midten, og som da lager maten foran gjestene. Maten skal være av veldig høy kvalitet, det du drikker også. Under plattformen og riggen blir det ryddet og tilrettelagt for eksempelvis en lounge. Når det er klart for middag tar man plass i plattformen og heises opp. Det er vel bare storm og kraftig vind som kan stoppe middagen, mener Jill.
Bordsettingen foregår 50 meter oppe i lufta.
– Det er ingen begrensninger om når på året middagen kan gjennomføres. Det er tak over plattformen, og det kan jo bli en fin seanse å spise ute en ikke altfor kald vinterkveld også. Nyttårsaften kan jo bli spektakulær.
Og når det gjelder jula, så kan du nå få nissedrømmen oppfylt - plattformen blir lyst opp og pyntet som sleden til selveste julenissen.
– Og det beste, dette er koronavennlig, uansett hvor vi er om et halvt år eller lenger. Det er også en meters avstand mellom gjestene.
Først ut
Til sommeren braker det løs. Riggen som bygges for Norge er ventet til landet til våren, med premiere 4. juni i Kongsvinger. Selskapet har gjort avtaler med Forsvarsbygg om rigging også på Oscarsborg, i Fredrikstad og Stavern.
– Kan vi spise middag i lufta, ved for eksempel med utsikt over Maridalsalpene?
– Det krever jo planlegging, men riggen er flyttbar, så muligheten for at folk får riggen dit de ønsker, er jo der.
Og for deg som lurer, så er det ikke toalett på plattformen, du sitter stille der du spiser langt oppe i lufta.
– Men plattformen styres jo opp og ned etter behov, og det er jo bare middagen som nytes høyt der oppe, festen etterpå kan som nevnt fortsette på bakken under, sier Jill.
Hun forteller energisk om at det allerede har meldt seg selskaper og privatpersoner som vil booke riggen til middag i lufta. Rundt 400 middagsbookinger er allerede gjort, ifølge den ferske markedssjefen, som forteller at en privat middagsbooking koster rundt 2800 kroner per person.
– Jeg har en skikkelig kul middagsdrøm! Tenk deg å sette riggen på utfartsparkeringen på Grefsenkollen, en slags OverOverOslo! Det hadde vel vært stort!
Nyhetsbrev:
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!