Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fra mandag må du betale mer for å parkere i Oslo

Fra mandag blir det dyrere å parkere i Oslo, forteller miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJONSFOTO

Avgiftstiden på all offentlig parkering i Oslo utvides til klokken 20 mandag-lørdag og parkeringsavgiften øker fra mandag 11. januar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: I rød sone, det vil si innenfor Ring 1 samt Bogstadveien og Valkyriegata, heves parkeringsavgiften med 50 prosent, mens den i resten av byen øker med 20 prosent.

LES OGSÅ: Nå får du ikke lenger betale på trikken

– Dette er ett av flere tiltak vi innfører for å nå byrådets målsetting om å redusere biltrafikken i Oslo og få et bilfritt sentrum innen 2019. Vi vet at økonomiske insentiver påvirker valgene vi tar i hverdagen, og med de nye takstene vil noen flere velge å la bilen stå. Mange er opptatt av å bedre luftkvaliteten i Oslo, og selv om ikke det er hovedintensjonen med disse tiltakene, vil de kunne spille positivt inn på sikt, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i en pressemelding.

Endringene trer i kraft i rød sone 11. januar 2016 og vil fortløpende bli iverksatt over hele byen i løpet av januar, opplyser Bymiljøetaten.

– Vi oppfordrer bilistene til å følg nøye med på skiltingen når de parkerer, sier byråden.

LES OGSÅ: Hvor skal du parkere? Se vår guide til alle parkeringsplasser i Oslo

Nye takster

Rød sone:
30 min kr 27
1 t kr 56
1,5 t kr 90
2 t kr 134

Gul sone:
1 t kr 24
2 t kr 50

Blå og grønn sone:
Pr. time kr 13
Pr dag kr 58
Pr uke kr 152
Pr mnd kr 544

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...