Nordre Aker Budstikke

Fra nabolagskafé til take away

Pizza Pancetta åpner i de gamle Bicks-lokalene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Snart vil det dufte pizza fra kafé Bicks gamle lokaler ved John Colletts plass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2019 kl 12:36

ULLEVÅL: En tirsdag i januar i år ble folk på Ullevål møtt av stengte dører på kafé Bicks.

«Vi har dessverre stengt for godt. Takk til alle våre gjester for tre fine år. Takk for oss» skrev innehaver Toril Syverstad på kafeens Facebook-side samme morgen.

Økonomi

Bicks har vært et populært sted for nærmiljøet, ikke minst har Bok på Bicks, som i flere år har samlet en lang rekke kjente forfattere, slik som Jan Kjærstad, Linn Ullmann, Vigdis Hjort og Frode Grytten, trukket fulle hus. Men det var ikke nok for å sikre driften i lengden.

Syverstad fortalte Nordre Aker Budstikke at det ikke lenger var mulig å få driften til å gå rundt, og at nedleggelsen utover det var helt udramatisk. Det var innehaverens egen avgjørelse å gi seg nå.

LES MER: Slutt for kafé Bicks.

Nå blir det pizza

I lokalene, som siden januar har stått tomme, har det i sommer kommet opp en plakat om at pizzakjeden Pizza Pancetta skal åpne i Vestgrensa 4.

Pizza Pancetta har fra før filialer på Grefsen, Bjølsen, Adamstuen, Masjorstuen og Briskeby.

Baran Güler, styreleder for Pizza Pancetta, forteller at de holder på å bygge om lokalene. Planen er foreløpig å åpne 1. september, men det er uklart om alt blir ferdig til det.

– I løpet av høsten vil vi uansett være i gang, sier Güler.


Konseptet blir take away-pizza, og menyen blir som ved kjedens øvrige utsalgssteder. Og de som hadde håpet på et nytt nabolagssted, etter Bicks, blir nok skuffet - det blir ingen servering i lokalene.

– Det er et veldig fint område. Vi har mange kunder på Ullevål, og så behovet fra kundene, svarer Güler på spørsmål om hvorfor Pancetta ville etablere seg i Ullevål Hageby.

Pizzeriaen annonserer i vinduet at den skal åpne, men ikke når. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Siden 1996

Tidligere er det kjent at et annet pizzautsalg i nabolaget, Lofthus Samvirkelag på Damplassen, ønsker å utvide uteserveringen og åpningstidene.

Fordi konseptet til Pizza Pancetta er annerledes, ser ikke Güler det som noe problem at det blir to pizzasteder i nabolaget.


Pizza Pancetta vil tilby hjemlevering i samarbeid med Just Eat, og åpningstidene vil være 14-22 mandag til torsdag, og 13-23 fredag til søndag, opplyser han.

Pizza Pancetta startet opp i 1996, og på sine nettsider skriver de at målet «er å tilby den autentiske og spesielle italienske pizzaen til hele samfunnet.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...