Nordre Aker Budstikke

Noor og Melbourne City FC i aksjon mot Brisbane i januar. Foto: Aleks Jason/Melbourne City FC

Pakket fotballskoene og dro:

Fra Nordberg til Melbourne

Da sjansen kom, pakket Nordberg-jenta fotballskoene og hoppet i det: – Alt er veldig proft her! sier Noor Eckhoff (21) om ny klubb i Australia.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2021 kl 16:11

NORDBERG / MELBOURNE: Før jul i fjor bestemte Noor Eckhoff (21) seg for å reise til Australias nest største by og spille for A-laget til Melbourne City FC.

Hun valgte tidligere på året å forlate klubben sin gjennom mange år Lyn, til fordel for Kolbotn. Etter en sesong i Kolbotn, fikk hun i november et tilbud fra Melbourne City FC, som spiller i Hyundai W-League, som er Australias øverste liga.

Kolbotn skriver på sine nettsider om overgangen til 21-åringen: «Det er via klubbens nettverk og samarbeidsrelasjoner at denne overgangen er gjort. Spiller du i Kolbotn, skal du vite at det er en klubb som setter enkeltspillerens utvikling høyt. Det å utvikle seg som spiller, blir egen – og lagets vinning. Når spillerne blir gode nok for å teste seg på høyere nivå, er vi oppriktig stolte av å kunne være behjelpelige med å finne muligheter for den enkelte, innenfor samarbeidspartnerne klubben har. Melbourne City er et lag med gode meritter, og et er ingen tvil om at Noor får en profesjonelt tilrettelagt hverdag der nede.»

Noe av treningsfeltet til Melbourne City FC. Foto: Privat

Profesjonalitet

Og hovedpersonen selv angrer ikke på at hun valgte å fortsette fotballkarrieren «down under»:


– Det var en nøye overveid beslutning å dra ned hit. Jeg hadde et svært godt inntrykk av klubben, hvilket ble forsterket etter Zoom-møte jeg hadde med trenerne der de fikk presentert laget og deres spillefilosofi. Jeg så på dette som en utrolig spennende mulighet til å utvikle meg videre, og valgte derfor til slutt å takke ja. Å komme til Melbourne har vært helt utrolig og jeg har aldri opplevd noe lignende i min karriere. Det er en stor klubb, med et svært profesjonelt miljø og kultur, sier Noor Eckhoff til Nordre Aker Budstikke.

– Alt er veldig proft! Jeg er derfor utrolig takknemlig for denne muligheten og vet det heller ikke hadde skjedd uten Kolbotn sitt kontaktnettverk, sier 21-åringen.

5. januar reiste hun fra Gardemoen, og 7. januar landet hun i Melbourne. Fra flyplassen måtte Noor Eckhoff rett på karantenehotell i to uker. Av klubben fikk hun levert spinningsykkel, strikker og manualer til hotellrommet.

W-League sesongen starter i slutten av desember, og er ferdig i april.

– Grunnet at beslutningen ble tatt såpass sent, i tillegg til korona som gjorde at prosessen med alt av papirarbeid og visum ble forsinket, fikk jeg ikke reist ned før i begynnelsen av januar og mistet med andre ord hele sesongoppkjøringen. Men siden den norske sesongen ble ferdig i november har jeg vært nøye med å opprettholde treningsgrunnlaget.


Helgen Noor kom ut av karantene var det frihelg for laget, og hun fikk tid til å fikse alt i den nye leiligheten. Mandagen etter var første fellestrening, men den kunne hun ikke være med på, på grunn av en hjertescreening. Tirsdagen var hun endelig klar.

– Det var veldig moro å endelig kunne få trene sammen med laget. Det er en gjeng med bra fotballspillere, med høy intensitet og tempo på trening. Det var en overgang å begynne med fotballtreninger igjen etter to uker i isolasjon. Det har vært fysisk krevende å starte opp igjen, men jeg merker at jeg kommer mer og mer inn i det. Varmen var også en ny opplevelse, nå er jeg så sinnsykt solbrent!

Rett inn fra start

Første kamp for Noor med laget var fredag, én uke etter at hun kom ut av karantene. Etter tre fellestreninger hadde Nordberg-jenta spilt seg inn i startelleveren.

– Treningene har gått bra. Jeg så at min styrke defensivt var noe jeg kunne bidra med.

21-åringen legger til at det å spille utenlands kan bidra positivt for hennes utvikling som spiller og menneske.


Noor angrer ikke på at hun dro "down under" for å fortsette fotballkarrieren. Foto: Privat

Selv om Noor har vært i Melbourne litt over en måned, har hun og laget bare fått spilt to kamper på grunn av korona og avlysninger. De to kampene som har blitt spilt tapte Melbourne City FC.

– Det har vært kjipt å stå igjen med null poeng, spesielt når det var såpass jevnt at vi like gjerne kunne stått igjen med full pott. Vi spiller godt og kommer til sjansene, men det mangler på sluttproduktet. Og alle vet at hvis man ikke scorer blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Jeg er uansett trygg på at det kommer til å løsne og gleder meg til de neste kampene, mener Noor.

Fra fjorårets tropp er det i år kun med fem spillere.

– Vi er et ganske så nytt lag. Melbourne var en av byene som ble hardest rammet av korona med de strengeste restriksjonene. Som et resultat ble det en svært utfordrende sesongoppkjøring og de måtte starte litt på bakbeina, kan Noor videre fortelle.

Forskjeller

Det er stor aldersspredning på laget, den yngste er 16 år, den eldste er 40.

– Jentene er veldig omgjengelige. Noen få av spillerne er unge. De fleste er 25 år og oppover, med mange års erfaring. Det er nytt for min del. I tillegg så har vi mange spillere med internasjonal bakgrunn, som er spennende og lærerikt, synes Noor.

Hun roser også den australske treneren:

– Han er veldig tydelig på hvordan han ønsker vi skal spille og stiller høye krav til spillerne sine på trening. I tillegg er han god med mennesker og prater godt med alle på laget. Det tror jeg er viktig hvis man skal skape et sterkt lag!

Midtbanespilleren merker at det er forskjell fra å spille i W-League og Toppserien i Norge:

– Jeg tror at noe av hovedforskjellen er økonomien. Når klubber har mer penger og står sterkere økonomisk, tillater det at de kan investere mer i spillerne sine, rammene rundt, fasilitetene og skape et bedre produkt. Noe som igjen vil gjøre tilbudet om å spille i W-League mer attraktivt!

Studentlivet

Noor er ikke bare fulltids fotballspiller. Hun går også siste året av bachelorgraden ved NIH, via nett. Til våren har hun en bachelorgrad innen trening, helse og prestasjon.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg går på et universitet som er villige til å tilrettelegge for meg slik at jeg kan kombinere studiene med fotballen. Jeg er heldig.

Men med ti timers tidsforskjell mellom Norge og Melbourne er det ikke alltid lett å få med seg forelesningene online.

– Heldigvis blir mange av forelesningene liggende online, så jeg har mulighet til å se dem når jeg kan.

Klubben har ordnet en toroms leilighet hvor hun bor alene, ti minutter unna treningsfeltet. Noor forteller at klubben dekker leiligheten og hun får lønn, uten at hun kommenterer sistnevnte nærmere.

En vanlig dag for Noor starter klokken 07.00. Etter frokost er neste å komme seg til trening. Noor forteller at hun skulle ta førerprøven før hun dro, men på grunn av korona så ble ikke det noe av. Noor har heldigvis lagvenninner i samme bygg hvor hun som hun sitter på med.

Etter treningsmøte og 90 minutter trening er det styrketrening med laget i gymmen, og deretter lunsj. Etter lunsj drar Noor hjem, hviler, jobber skole, tegner, eller er med de andre på laget.

Brunost og kenguruer

– Jeg har ikke hatt noe hjemlengsel, men må innrømme at jeg savner brunost og Freia melkesjokolade. Det hadde selvfølgelig vært hyggelig og hatt noe familie og venner fra Norge her, men jeg trives veldig godt.

Noor Eckhoff og Ajara Njoya under toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kolbotn på Intility arena, i fjor høst. Foto: Annika Byrde / NTB

– Har du kanskje møtt på noen kenguruer ennå?

– Nei, men det håper jeg virkelig at jeg får se. Jeg har fått sett nok av edderkopper i hvert fall. Jeg bor rett ved skogen så det er ikke sjeldent at de velger å komme inn i leiligheten og hilse på. Første dagen her så våknet jeg av mye nye dyrelyder utenfor.

Noors kontrakt med Melbourne City FC går ut i april.

– Jeg er her til sesongen er ferdig, og fokuserer fullt og helt på Australia til det. Jeg ønsker å være 100 prosent til stede og tar ikke stilling til videre klubbvalg før kontrakten min går ut i april.

Kampen Noor og Melbourne City FC skulle ha spilt sist lørdag ble avlyst på grunn av smitterisiko i det andre laget. Kampen er nå flyttet til neste torsdag.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...