Nordre Aker Budstikke

Byttet ut 8. mars-tog med trening

Hver mandag morgen møtes venninnene for å trene sammen. Fra venstre: Berit Annette Larsen, Sissel Bjørgan, Madli Birkelund, Hanne Veiby og i midten Karen-Margrethe Baltzrud. Foto: Tiril Haga

– Hvis man slår seg sammen med andre, så har de fleste en eller to øvelser å bidra med. Så kan man holde på en time!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2021 kl 22:24

MYRERJORDET: Siden nyttår, og etter å ha blitt inspirert av Frisklivssentralen, har Karen-Margrethe Baltzrud fra bydelen og venninnene trent hver mandag morgen sammen på Myrerjordet. Det gjorde de også på kvinnedagen 8. mars - med ABBA på den bærbare spilleren.

– Vanligvis ville vi hatt paroler klare nå. Vi har gått fra 8. mars-tog til trening på kvinnedagen, sier Madli Birkelund.

Men i år er det ingen arrangementer, Oslo er så godt som stengt ned.

– Jeg og Karen-Margrethe pleide å døgne til 8. mars. Men det gjør vi ikke nå lenger da, legger Berit Annette Larsen til.

Øvelsene de brukte under økten er også inspirert av utetreningene til Frisklivssentralen i Nordre Aker. Det tilbudet benytter Karen-Margrethe seg av hver tirsdag og torsdag, og er den som er «in charge» på mandagstreningene.


– Det som er ålreit med dette her er at vi bruker oss selv i treningen, og i tillegg er det eneste du trenger en åpen plass. Vi vil inspirere andre til å gjøre det samme. Folk må bare sette i gang og komme seg ut, oppfordrer Karen-Margrethe.

Med en fløyte og en stoppeklokke rundt halsen, følger og trener Karen-Margrethe venninnene gjennom en økt med oppvarming, intervaller, styrke-øvelser og uttøying.

– Men her er det hver enkelt som er sjefen, og man gjør akkurat det du orker. Er det noe man ikke kan gjøre så finner man på noe annet. Det viktigste er at vi alle blir godt varme og føler at vi har trent.

Sissel (t.v) og Madli nyter solen under treningen. Foto: Tiril Haga

Savner gymmen

– Men jeg savner «gymmen» veldig. Jeg er medlem ved SATS og pleide å dra dit flere ganger i uken. Da det ble stengt så måtte jeg finne noe annet å gjøre, sier Sissel Bjørgan.

– Jeg savner også den faste treningen inne. Man blir jo helt avhengig av å kunne dra dit i løpet av uka, mener Madli, som er medlem hos Ullevål Fysio og Terapi.

Alle venninnene har jobbet sammen i NRK tidligere.

Her trenes det armer, med avstand. Foto: Tiril Haga

Det er flere gode grunner til å trene, påpeker de:


– Vi trener jo for at kroppen ikke skal forfalle mer enn høyest nødvendig. Og det er fint å komme hit for å få et spark i baken. Jeg skal være her klokken 10.00 hver mandag, det er ikke noe å lure på det, understreker Sissel.

– Jeg trener for å kunne gjøre det jeg har lyst til så lenge som mulig, som å kunne gå turer, sykle, gå på ski og generelt være aktiv, legger Berit Annette til.

Hun mener forøvrig at det skal være mulig for de fleste å gjøre det samme som deres jentegjeng.

– Hvis man slår seg sammen med andre, så har de fleste en eller to øvelser å bidra med. Så kan man kan holde på i en time.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...