Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fraværet på videregående er halvert etter innføring av nye regler

Nydalen videregående skole. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Elevene kan nå i større grad enn tidligere ta seg en velfortjent sommerferie, sier stortingspolitiker Kristin Vinje (H). Både ved Nydalen og Blindern videregående er antall fraværsdager redusert med 50 prosent etter innføring av nye nasjonale fraværsgrenser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 23:10

NORDRE AKER: Antall fraværsdager ved Nydalen-, Blindern- og Elvebakken videregående skole har alle sunket med tilnærmet 50 prosent.

– Dette er svært gode nyheter, særlig for elevene, men også for landet. Frafall fra videregående er en utfordring som henger sammen med tilstedeværelse. Når vi ser at fraværet går ned er det nærliggende å tro at også frafallet vil gå ned, sier stortingspolitiker Kristin Vinje (H).

Omstridt fraværsgrense

Den omstridte fraværsgrensen ble innført på videregående skoler i fjor høst. Hensikten var å motivere elevene til en jevn innsats, og forhindre skulk, ifølge utdanningsdirektoratet. Grensen gjør så elever med mer enn ti prosent udokumentert fravær i et fag ikke får rett til helårskarakter i faget.

– Det er veldig positivt, og er kanskje noe av det aller viktigste vi kan gjøre for å hjelpe unge mennesker til et godt liv og dektakelse i jobb eller videre utdanning. Det er også et viktig tiltak for å skape muligheter for alle, og for å redusere sosiale ulikheter! sier Vinje videre.

– Det å stille krav er å bry seg, og nå ser vi at politikken virker. Elevene kan nå i større grad enn tidligere ta seg en velfortjent sommerferie, avslutter Høyre-politikeren.

Fravær ved Nordre Akers videregående skoler

På Nydalen var gjennomsnittlig antall fraværsdager i skoleåret 2014-2015, regnet i median, seks dager. Tilsvarende tall for perioden 2016-2017 ser an til å bli tre fraværsdager. Samtidig gikk elevtallet ved skolen opp fra 820 elever i 2014-2015, til 861 elever i skoleåret 2016-2017.

– Antall timer har sunket fra 13 timer i perioden 2014-2015, til 9 timer i 2016-2017, ifølge statistikkportalen til utdanningsdirektoratet.

For Elvebakken videregående skole gikk antall fraværsdager ned fra to (2014-2015) til én dag (2016-2017), mens for Blindern videregående skole gikk tallet ned fra ti fraværsdager i 2014-2015 til fem dette skoleåret.

Størst nedgang i Oslo

Dagsfraværet har gått ned i alle fylker, men nedgangen er størst i Oslo og Finnmark. Elever i Oslo og Finnmark hadde forrige skoleår i gjennomsnitt syv dager fravær, mens de i år har tre dager fravær.


Se hele den ferske rapporten her.

LES OGSÅ:

Nye kunstverk på Grefsen kirkegård

– Verdens kuleste sommerjobb!

Ny ungdomsskole åpner her til høsten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...