Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fredag åpner Grefsen-brødrene dørene til enda en butikk

Holdbart kaster seg over hovedstaden, og utelukker ikke flere Oslo-butikker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 07:30

GREFSEN: Ideen om en butikk med overskuddsmat har blitt en suksess, første butikk åpnet i 2015 på Vestby.

I sommer skrev Finansavisen at Holdbart-kjeden forventer en omsetning på 300 millioner kroner i år.

Holdbart har i dag butikker i som nevnt Vestby, i tillegg til Fredrikstad, Skien, Jessheim, Arendal, Klepp og Trondheim. Bak konseptet står blant annet to brødre fra Grefsen - Trond Johannesen Laeng og Pål Lyng-Laeng. Foruten å være investorer i kjeden, er Trond daglig leder og Pål er etableringsansvarlig.

Fredag åpner Grefsen-brødrene enda en Holdbart-butikk, på Haugenstua i Garver Ytterborgs vei, i de tidligere lokalene til Europris. De frister med overskuddsmat med 20 - 90 prosent rabatter på normalprisene til dagligvarekjedene.

Kun timer igjen

Da Nordre Aker Budstikke er innom onsdag, er det hektisk i de nye lokalene, som er på hele 2600 kvadratmeter. Tusenvis av varer skal opp i hyllene, og i kjøleskap og frysedisker. Butikken har alle slags matvarer, også snacks og godteri, brus og øl. Butikksjefene fra de andre utsalgene er også med i innspurten for å hjelpe til med at alt går som det skal mot åpningen.

– Nå kommer det til å gå 24/7 frem til fredag klokken 10.00!

Foruten å selvfølgelig drive «business», er det moro når det samtidig er til inntekt for en god sak:

– Nå skal vi være med å redusere Oslofolks matsvinn - den største kilden til matsvinn i Norge er private husholdninger. Hvert år kaster hver og én av oss i gjennomsnitt 42,6 kilo mat, til sammen kaster norske forbrukere årlig nærmere 390.000 tonn mat. Vi selger dagligvarer som ellers ville blitt kastet, sier Trond Johannesen Laeng til Nordre Aker Budstikke.

– Holdbarhetsdilemma og matsvinn er et stort samfunnsproblem. Nordmenn generelt er veldig flinke til å lage for store porsjoner med mat, og kaster matvarer så snart de nærmer seg «best før», mener han, og sier at vi trenger en holdningsendring.

Og det er nok å ta av, også til å fylle opp den nye butikken.

– I 2019 kastet norske leverandører og grossister til sammen 85.650 tonn fullt brukbar mat. Holdbart kjøper overskuddsvarer fra disse, og reddet i fjor 4303 tonn mat som ellers ville blitt kastet!

– Hvem er kundene?

– Vi har inntrykk av at vi har kunder fra «overalt» og fra alle «samfunnslag», miljøbevissthet går jo på tvers av inntekt og levestandard, sier Laeng.

Der Pål er helt «lugn», har Trond litt mer «nerver» i forkant av åpningen fredag.

– Vi håper jo at det kommer mange, vi har ligget litt lavt på markedsføringen i forhold til koronasituasjonen. Men vi satser på en jevn kundestrøm og velfylte handlekurver! Vi oppfordrer selvfølgelig alle kunder til å vise hensyn til andre handlende og betjeningen ved å holde god avstand og bruke hånddesinfeksjonen vi har satt frem ved inngangen til butikklokalet.

– Blir det flere Holdbart-butikker i Oslo?

– Vi skulle gjerne åpnet en Holdbart-butikk i Nordre Aker, vi! Men så langt har vi ikke funnet noen passende lokaler. Men vi utelukker ikke flere Oslo-butikker fremover. I fremtiden er det nok plass til mer enn én Holdbart-butikk i Oslo, mener brødrene fra Grefsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...