Nordre Aker Budstikke

Fredag kan du oppleve 200 dansere i Nydalen

Dansens Dag ble også markert på Gullhaug torg i Nydalen i 2012, med elever fra Tåsen, Kringsjå, Ullevål og Grefsen skole. Foto: Anne Marie Huck Quaye (Arkivfoto)

Dansens Dag feires i Nordre Aker, med stor oppvisning i Nydalen av elver fra Kjelsås og Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: – Ta lunsjen ute på fredag, oppfordrer Liv Husby, leder for kulturenheten i Bydel Nordre Aker.

Fredag klokken 12.00 blir det stor danseoppvisning på Gullhaug torg, foran Torgbygget i hjertet av Nydalen. Programmet varer i cirka 30 minutter.

200 6. klassinger

6. klassinger fra Kjelsås og Ullevål skoler har i løpet av de siste ukene fått besøk av danserne Silje Lian og Julie Ekornes fra Panta Rei Danseteater. Elevene har lært noe koreografi av dem, men også laget noe selv som skal vises på fredag.

De har også lært flashmoben som alle elevene skal danse på Dansens Dag.

Dansetradisjon

Bydel Nordre Aker har arrangert Dansens Dager i flere år, på ulike steder i bydelen. Hvert år inviteres 6. klassingene til å delta, og i år er det altså elever fra Kjelsås og Ullevål skoler som kommer sammen for å feire dansen.


I 2015 danset elever fra Tåsen og Ullevål ved Tåsen skole på Dansens Dag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Dansecrewet Cre8

På Gullhaug Torg blir det også et innslag fra dansecrewet Cre8, som har en lang merittliste innen danseproduksjoner.

De ble etablert i 2005 som et eget crew etter å ha fungert som showgruppen til Dancing Youth (DaYo), og var den første norske Hip hop-dansegruppa som opptrådte på Den Norske Opera og Ballett med den egenproduserte forestillingen «Urban- X».

I dag består crewet av 16 dansere der mangfoldighet, forskjellig etnisk bakgrunn og kunnskap, utgjør et særpreg.

Dansecrewet Cre8.

Dansens Dag(er)

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme.

I Norge feires Dansens Dager 27.-29. april i hele landet og skal gi plass til alle, uansett tilhørighet.

LES OGSÅ:

Skal lage Nordre Akers folkehelseplan: – Fortell oss hva som er viktig for deg


Ble fratatt telefoner og nektet friminutt: Levende historieundervisning på Morellbakken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...