Nordre Aker Budstikke

Frivilligheten i Nordre Aker får ny million-mulighet

Emil Mogstad, leder for kultur- og oppvekstkomiteen i Nordre Aker, som skal behandle søknadene om Frivillighetsmidler før BU foretar tildelingen 18. juni. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Til sammen kom det inn 82 søknader, på over 2,5 millioner kroner, til årets frivillighetsmidler. Men så ble landet koronastangt, og utdelingen avlyst. Nå er det mulig å søke på nytt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2020 kl 08:34

NORDRE AKER: Det var 2. april at årets frivillighetsmidler i Bydel Nordre Aker skulle deles ut. Men slik gikk det ikke:

Bydelsutvalget vedtok nemlig at den pågående koronasituasjonen gjorde det umulig å tildele penger til arrangementer som muligens ikke ville bli gjennomført. Derfor ble alle søknadene "nullstilt", og det ble bestemt at potten, på én million kroner, skulle lyses ut på nytt før sommerferien, med en utdeling til høsten.

(Grønne midler ble delt ut for første gang i 2019, og i 2020 var potten på 300.000 kroner. Denne utdelingen gikk som normalt i april, og du kan se hvem som fikk tildelt penger her.)

Frist 25. mai

Nå er midlene lyst ut på nytt, med søknadsfrist 25. mai, og tildelingen er fremskyndet til bydelsutvalgets møte 18. juni.

Men selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, er det ennå noe usikkerhet rundt hvilke type arrangementer som vil bli mulige å gjennomføre i løpet av året. Er det dermed realistisk å dele ut penger til arrangementer i 2020?


– Jeg tror og håper at det vil kunne gjennomføres arrangementer både i sommer og til høsten med støtte fra frivillighetsmidlene. Vi lever i en usikker tid, men samfunnet åpnes gradvis opp. Slik utsikten er nå vil det være mulig, selv om arrangementene sikkert vil se annerledes ut enn om vi ikke hadde hatt denne pandemien, sier Emil Mogstad (Ap), som er leder for Kultur- og oppvekstkomiteen. Det er hans komité som skal behandle søknadene som kommer inn, og utarbeide innstillingen før BU vedtar tildelingen.

– Riktig avgjørelse

– Korona-viruset vil prege samfunnet i en god tid fremover, og vi ser nå at det var riktig avgjørelse å utsette tildelingen i mars da søknadene ble skrevet mens samfunnet fortsatt var åpent. Mange av arrangementene det ble søkt til ville ikke latt seg gjennomføre med de smittevernstiltakene vi har hatt og kommer til å ha fremover, sier Mogstad.

Når det gjelder kriteriene for tildeling så er ikke disse endret siden sist, og både administrasjonen og den politiske behandlingen må forholde seg til disse, opplyser komitelederen. Frivillighetsmidlene i Nordre Aker skal blant annet «stimulere til økt engasjement og fellesskap» i bydelen.

– Når det er sagt kan ikke vi gi støtte til arrangementer som vi ser vil bryte med de til retningslinjene for smittevern som kommer fra staten eller kommunen. Så tildelingen vil ikke være upåvirket av den situasjonen vi er i.

82 søknader kom inn til den ordinære søknadsrunden i januar. Av disse ble 57 innstilt på å få støtte. Alle de opprinnelige søknadene er strøket, og man må derfor søke på nytt, uavhengig av innstillingen i første runde. Hvor mange som vil søke støtte nå, er for tidlig å si, ifølge Mogstad.


– Av erfaring vet vi at det kommer inn mange søknader på tampen av søknadsperioden, så vi har ikke noe godt anslag på antall søknader enda. Det vi vet er at fristen er absolutt, så alle må sørge for å få sendt søknaden innen kvelden den 25. mai! sier han.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...