Nordre Aker Budstikke

Frp er ute av bydelsutvalget, men ikke Hans

Hans Arthur Kielland Aanesen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter bråket i Oslo Frp på tampen av 2020, står nå partiet uten representasjon i bydelsutvalget. Mangeårig bydelspolitiker Hans A. Kielland Aanesen skal nå omtales som «uavhengig», men har funnet seg nytt parti.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2021 kl 10:15

NORDRE AKER: I høst ble daværende leder av Oslo Fremskrittsparti, Geir Ugland Jacobsen, ekskludert fra partiet. Det ble også startet en ekskluderingssak mot leder av Nordre Aker Frp, Arne Østreng fra Lofthus. Østreng valgte imidlertid selv å forlate partiet før prosessen ble konkludert.

Både Ugland Jacobsen og Østreng meldte overgang til partiet Demokratene, som i sin tid ble stiftet av Vidar Kleppe, ble suspendert fra Fremskrittspartiet i 2001. Kleppe ledet Demokratene frem til 2012. Ugland Jacobsen ble i januar valgt til leder av Demokratene i Oslo.

Både Ugland Jacobsen og Østreng har verv i lokalpolitikken og tilsynsutvalg i Bydel Nordre Aker. Tidligere partikamerat Hans A. Kielland Aanesen er fast representant i bydelsutvalget (BU), og også han meldte seg ut av Fremskrittspartiet i fjor høst.

Blir uavhengige til torr for nye partier

Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, er BU-representantene direktevalgt, og kan således fortsette sine verv, selv om de er ute av partiet de sto på liste for ved valget i 2019.


Under BU-møtet torsdag 11. februar sto representantenes nye partitilhørighet på agendaen. Der gikk det frem, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, at Kielland Aanesen nå er medlem av partiet Nye borgerlige.

«Valg til bydelsutvalg er basert på personstemmer og endring i partitilhørighet endrer ikke rekkefølgen på representantene.» skriver fungerende bydelsdirektør Svein Børge Hoftun i sitt saksfremlegg.

Men da verken Nye borgerlige eller Demokratene som parti er valgt inn i bydelsutvalget, skal disse tre representantene nå omtales som uavhengige representanter, går det frem av saken.

«Representantene innehar også verv i andre komiteer og råd, gjengitt nedenfor. Da disse vervene oppnevnes av bydelsutvalget er det opp til utvalget selv om de fortsetter i sine verv som uavhengige representanter eller om det oppnevnes nye representanter i disse vervene.» skriver bydelsdirektøren.

Bydelsutvalget lot de tre få beholde disse vervene.


Hans A. Kielland Aanesen vil som uavhengig representant ha disse vervene:

 • Fast representant i bydelsutvalget
 • Observatør i Arbeidsutvalget
 • Fast representant i Helse- og sosialkomiteen
 • Representant i driftsstyret ved Tåsen skole
 • Vararepresentant i driftsstyret ved Berg skole og Vestre Aker skole
 • Medlem av tilsynsutvalg for Sogn aktivitetshus og Berg gård avlastning

Geir Ugland Jacobsen vil som uavhengig inneha følgende verv:

 • Vararepresentant til bydelsutvalget
 • Representant i driftsstyret ved Vestre Aker skole

Arne Østreng vil som uavhengig representant inneha følgende verv:

 • Vararepresentant til bydelsutvalget
 • Varamedlem i Helse- og sosialkomiteen
 • Observatør i Miljø-, plan- og samferdselskomiteen
 • Representanter i driftsstyret ved Berg skole
 • Vararepresentanter i driftsstyret ved Tåsen skole

Endringer i Høyre

I Høyre ble det også gjort noen endringer i representantsammensetningen. Her er årsaken at Høyres representant Ellen W. Ronæss har flyttet fra Oslo og dermed ikke lenger er valgbar til bydelsutvalget. Ronæss ble valgt som vara til BU i valget i 2019.

Hun fratrer derfor fra følgende verv:

 • Vara i bydelsutvalget
 • Vara i HS-komiteen
 • Fast politisk representant i Råd for personer med nedsatt funksjonsevne.
 • Vara samarbeidsutvalget ved Grefsentunet barnehage.


Det er neste vara på lista, Stig Eide Sivertsen, som rykker opp i Ronæss' sted som vara til BU. Det er partiet som velger representanter til de resterende vervene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...