Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Frp om veien som sprekker opp:

– Uforståelig forskjellsbehandling av Maridalsveien

Fremskrittspartiets Lars Petter Solås synes forholdene i Maridalen er for dårlige, og går til valg på ny asfalt. Foto: Christian F. Borg / Karl A. Kjelstrup

Fremskrittspartiets Lars Petter Solås mener det er absolutt nødvendig med ny asfalt i Maridalen, og synes det er oppsiktsvekkende at byrådet ikke gjør noe. Partiet går til valg på at veien reasfalteres så raskt som mulig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2019 kl 13:33

MARIDALEN: Som eneste parti ville Fremskrittspartiet sette av 35 millioner til ny asfalt, blant annet i Maridalen, i budsjettet for 2019. De andre partiene var ikke enige, og forslaget ble vraket. Sammen med Venstre kjemper de begge en kamp for ny asfalt. Fjerdekandidat for partiet til bystyret, Lars Petter Solås, er kritisk til at de andre partiene ikke ønsker å sette av penger til oppgradering av asfalten.

Maridalsveien er i Maridalen flere steder et lappverk. Foto: Christian Fredrik Borg

Valgløfte

Ønskene om ny asfalt i Maridalen har ikke dukket opp den siste tiden. I 2007 vedtok bystyret å bygge en sykkelvei mellom Brekke og Hammeren. Før lokalvalget i 2011 gikk Rødts daværende listetopp ut i Nordre Aker Budstikke og sa at Maridalsveien var livsfarlig på sykkel.

Etter konseptvalgutredninger og konsekvensutredninger i 2017 og 2018, landet byrådet på at det skal bygges en utvidet veiskulder på strekningen, ikke en separat sykkelvei. Bestillingen for dette sendte byråd for miljø- og samferdsel til Bymiljøetaten høsten 2018. Ferdigstillelse skal være i 2024.

Fremskrittspartiet er et av partiene som ønsker nytt asfaltdekke på Maridalsveien i Maridalen allerede nå, men møter politisk motstand. Solås lover at partiet vil jobbe videre for asfalt etter valget i høst.


– Dere går til valg på ny asfalt i Maridalen i høst?

– Absolutt. Vi ønsker å få rehabilitert asfalten i Maridalen, så den igjen er attraktiv for syklister og bilister, svarer Solås kjapt på lokalavisas spørsmål.

Fremskrittspartiet vil gå til valg på ny asfalt i Maridalen, og foreslo også å sette av 35 millioner til dette i det alternative Oslobudsjettet for 2019. Foto: Christian Fredrik Borg

Han fortsetter, og synes Maridalsveien ligger ideelt til med tanke på tilgjengelighet for befolkningen.

– Vi synes det er ganske ulogisk at en vei som Maridalsveien, som er godt brukt og lar Oslofolket bruke den flotte naturen vi har, ikke har trygge forhold, og en asfalt som sprekker opp.

– Uforståelig forskjellsbehandling

Sammen med Venstre er de det eneste partiet som ønsker å bruke penger på ny asfalt i Maridalen, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til. At byrådspartiene bruker penger på å tilrettelegge for syklister og de som ikke ønsker å sykle i sentrumskjernen, men ikke vil gi gode forhold til de som ønsker å sykle og gå på rulleski i Maridalen, synes han er oppsiktsvekkende.

– At byrådet, som har så store ambisjoner for sykling, bortprioriteter viktige ting som oppgradering av veien for de syklende er uforståelig forskjellsbehandling. For oss virker det som om de ikke vil oppgradere den kun fordi den også brukes til biltrafikk, sier Solås.

LES OGSÅ: – Man bare snakker og snakker uten at noe blir gjort! sier Venstre

Dele veien

Saken engasjerer bredt, og i kommentarfeltet på Nordre Aker Budstikkes Facebook-side oppstår det ofte debatt rundt saken. Beboere i Maridalen argumenterer for at veien ikke skal brukes som treningsarena, når forholdene er så dårlige at det er med hjertet i halsen de kjører hjem fra jobb. Andre mener at veien skal være åpen for alle, i og med at det er en kommunal vei.


– Skal også de som sykler og går på rulleski få bruke den kommunale veien?

– Selvfølgelig, vi må dele på veien, og slik som det er nå handler det om at veien skal få et nytt asfaltdekke. Det i seg selv vil gjøre det tryggere for alle å ferdes i Maridalen, og det er det som haster nå. Planene om ny veiskulder er alt for langt fremme i tid, sier Solås.

Lars Petter Solås i Fremskrittspartiet mener at bilister, syklister og rulleskiløpere må kunne dele på veien, men at ny asfalt er helt nødvendig. Foto: Christian Fredrik Borg

Haster

Får Fremskrittpartiet det som de vil i valget til høsten, vil ny asfalt trolig være på plass i rimelig tid etter valget i september. Solås, som er Oslo Fremskrittspartis fjerdekandidat i Oslo, mener det haster med nytt asfaltdekke.

– Vi var utålmodige for ett år siden, og har ikke akkurat blitt mer tålmodige.


I partiets alternative Oslobudsjett for 2019 satt de av 35 millioner til ny asfalt, men forslaget fikk ikke gjennomslag hos de andre partiene.

– Samferdsel er viktig for Fremskrittspartiet. Mange steder i Oslo er asfalten for dårlig, og varierende værforhold og snø tærer på asfalten, men bare et visst antall hull kan lappes. På et visst punkt vil veiene bli så dårlige at hele veien trenger ny asfalt for å tilfredsstille behovene for en sikker vei, fortsetter Solås.

– Forhandlinger

– Hvordan skal dere få gjennom penger til ny asfalt når dere og Venstre er de eneste som vil bruke penger på asfalt?

– Det er selvfølgelig noe vi må ta fatt på i forhandlinger, men for oss i Fremskrittspartiet er det viktig å prioritere samferdsel og infrastruktur. Det er noe vi kommer til å slåss hardt for. Vi har sittet i byråd med Høyre en gang tidligere, og noe av det vi fikk til da var en større stansing på asfaltering. Derfor har jeg store forventninger om det også nå, forteller Solås.

– Tror du det må en dødsulykke til før de andre partiene vil sikre tryggere forhold og bruke penger på ny asfalt?

– Det håper jeg inderlig ikke, og det er en av grunnene til at vi mener Maridalsveien trenger en oppgradering så fort som mulig, avslutter Frp-politikeren.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...