Nordre Aker Budstikke

Fedrene til 12-åringer som ble truet med kniv:

– Frykten foreldre kjenner på hver eneste dag

Storo, lørdag ettermiddag 9. februar. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Oslopolitiet ber om utvidede fullmakter og straffereaksjoner mot yngre ungdom som bruker kniv på offentlig sted. I Søndagsrevyen snakket fedrene til to 12-åringer som ble truet og ranet på Storo sist lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2019 kl 23:39

NORDRE AKER: Søndag fortalte fedrene til to 12 gamle gutter som ble ranet med med kniv ved Storosenteret lørdag 9. februar, om hendelsen i Søndagsrevyen på NRK.

Storosenteret

Hendelsene skjedde på to ulike tidspunkter. Nordre Aker Budstikke meldte om den ene hendelsen sist lørdag, men var på dette tidspunktet ikke informert om at det var snakk om to hendelser i løpet av samme dag.

– Det var en guttegjeng på 10-12 stykker som omringet ham og trakk fram en kniv og tvang ham til å gi fra seg luen, sier den ene faren.

– De er ikke tapet av klærne som er problemet, det er det som skjer når den kniven blir brukt. Det er det mange frykter, og som foreldre går og kjenner på hver eneste dag, forteller den andre.

Fedrene til de to 12-åringene som ble truet med kniv og ranet ved Storo, på to ulike tidspunkter, forrige lørdag, snakket i Søndagsrevyen 17. februar. (Skjermbilde fra NRK)

Ønsker strengere virkemidler

Politiet sier de sliter med virkemidler mot de aller yngste som bruker kniv. I innslaget i Søndagsrevyen ber Oslopolitiet om at det vurderes om politiet bør få andre straffereaksjoner eller utvide fullmakter mot de aller yngste.

Himanshu Gulati (Frp), medlem i justiskomiteen på Stortinget, sier at han er enig med politiet, og ønsker andre virkemilder mot det han kaller "den hardere kjernen med ungdomskriminelle som bruker rå krminalitet".

– Vi kan ikke ha det sånn at ungdom på vei til skolen eller butikken blir truet med kniv. Det må vi få bukt med.

Dobbelt så mange anmeldt for å bære kniv

I en sak før helgen skriver NRK at nesten dobbelt så mange ble anmeldt for å bære kniv ulovlig i januar i år sammenlignet med i fjor.


Tall fra politiet i Oslo viser at 77 personer ble anmeldt for ha båret kniv på offentlig sted i januar. Det er nesten en dobling sammenlignet med januar i fjor. Da var det 42 anmeldelser, ifølge NRK. Tallene gjelder ikke bare ungdom.

– De stedene, som politiet vet godt hvor er, bør det være hyppigere undersøkelser av utsatte miljøer, på utsatte tidspunkter sånn at tryggheten blir større der, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) i saken, som du kan lese her.

Se innslaget med de to fedrene i Søndagsrevyen i NRKs nettspiller, her (starter 3.30 minutter ut i sendingen).

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...