Nordre Aker Budstikke

Frykter å ødelegge instrumenter og slå ut tenner

Det er mye å holde styr på som musikant i korps, også å prøve å unngå hull og sprekker i asfalten. Foto: KJELSÅS SKOLES MUSIKKORPS

Dekk og felger har gått ad undas i Grefsenveien, i hull og sprekker i asfalten. Nå skal snart Kjelsås skoles musikkorps spille, se på noter og marsjere i takt, i samme vei, og ikke minst passe på hvor de setter ned foten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 09:39

NORDRE AKER: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om vårrengjøringen som var utsatt, blant annet i Glads vei. Fordi kommunen glippet på at 1. mai er en fridag, så da ble feiingen utsatt til etter 17. mai i denne veien. Les hele saken her.

Det er noe beboere i veien synes er både synd og trist; veien er skolevei, barnehagevei, veien til kirken og kirkegården. I tillegg er det der Grefsen skolekorps skal marsjere, 16. mai, opp til klosteret og St. Josephsøstrene. Ruta går videre til Grefsenhjemmet og så til Lillohjemmet.

Grefsen skolekorps, her fra tidligere år, etter å ha spilt ved klosteret ved Glads vei. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Grus og hull

– Jeg har den største forståelse for at det er en logistisk utfordring for kommunen å få kostet alle veier i Oslo før 17. mai, men som korpsmor og korpskone må jeg innrømme at jeg er noe skeptisk til årets marsjsesong og til selve 17. mai. Flere steder på Grefsen er det mye grus i veiene, og det er også store hull, noe som blant annet kan skape ugreie kollisjoner mellom munnstykke og fortenner, sier Christel Stub i korpset.

17. mai går Grefsen skolekorps fast i byen, men etterpå er det borgertog fra pizzabua i Grefsenkollveien, og til Disen skole, klokken 14.45.


LES OGSÅ: Hør Kjelsås skoles musikkorps øver til den store paraden på lørdag

Grefsenveien 26. april 2018.

Grefsenveien

Kjelsås skoles musikkorps skal også gå et godt stykke bortover Grefsenveien, som vanlig. Fra Jupiterjordet og Sverre Enevolds plass, til Kjelsås skole.

– Musikantene i Kjelsås skoles musikkorps gruer seg litt til å gå i borgertoget på 17. mai. Grefsenveien har jo lenge vært i dårlig stand, men i år er den ekstra ille. Hullene er både store og dype, og det er mange flere hull og sprekker enn tidligere. Her kan det bli lett å snuble, noe som kan føre til at man kan slå ut tenner dersom man ramler. Instrumentene kan også ødelegges, sier Marit Gustavsen i Kjelsås skoles musikkorps.

LES OGSÅ: Dekk og felger går ad undas i Grefsenveien


Hun fortsetter.

– Jeg har jo spilt i korps selv i mange år, så jeg vet hvor vanskelig det er å marsjere, lese noter og spille på en gang. I tillegg må man ha ekstra fokus på hvor man setter ned foten.

Lapping og asfaltering

På Bymiljøetatens egne nettsider, står at den 18. mai vil det komme oversikt over asfaltering:

– Planlagt asfaltering av hele gater, fortau og sykkelfelt starter 18. mai. Da publiserer vi en oversikt over hvilke gater som asfalteres når for de påfølgende tre ukene. Oversikten vil oppdateres fortløpende. Hull i asfaltdekket lappes nå fortløpende, står det også, og at man kan melde inn hull som trengs å lappes.

Der trikken går, er det ikke bare Bymiljøetaten som har ansvar for asfaltering, men også Sporveien. Som Nordre Aker Budstikke har skrevet om flere ganger tidligere - Sporveiens vedlikeholdsansvar omfatter områdene mellom skinnene og 60 centimeter på hver side av disse. Det er ved trikkeskinnene det er mest hull og sprekker.


Nordre Aker Budstikke har sendt en forespørsel til Sporveien og Bymiljøetaten om det vil bli foretatt en ekstralapping eller annen asfaltering i Grefsenveien i forkant av 17. mai, og oppdaterer saken når det foreligger svar.

OPPDATERT: 27. april kommenterer Bymiljøetaten direkte på Nordre Aker Budstikkes facebookside - og skriver følgende:

En av Bymiljøetatens lappebiler var på plass i går natt mellom Storo-krysset til Midtoddveien i natt, og lappet hull som tilhører kommunen. Det er mange hull som ligger langs trikkeskinnene som Sporveien har ansvar for, som vi ikke har lov til å lappe. Vi vil be kontrollørene våre om å holde øye på dette strekket før 17. mai, og varsler også Sporveien om tilstanden rundt trikkeskinnene, ifølge Richard Kongsteien, Bymiljøetaten, Oslo Kommune.

Torsdag 3. mai svarer endelig Sporveien, følgende:

– Lapping av asfalt gjøres fortløpende over hele linjenettet vårt, der det er nødvendig. Etter det jeg er kjent med er det ikke planlagt noen ekstra «lappetiltak» i Grefsenveien, skriver kommunikasjonssjef Cato Asperud i en mail til lokalavisa.


Lurer du på når det skal feies og vaskes i din vei? Her finner du hele oversikten!

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...