Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Frykter at det kan bli fristende å «ta» av disse områdene til andre formål

Viktig å sikre gravplass-stedene for fremtiden, og direktøren for Gravferdsetaten ber om at kommuneplanen også tar høyde for dette. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Flere områder, blant annet på Grefsen og Kringsjå, er regulert til fremtidige gravplasser. Med dagens press på arealer, kan det være fristende å «ta» av disse områdene, tror direktør for Oslos Gravferdsetat, Stein Olav Hohle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2016 kl 12:36

NORDRE AKER: Antallet innbyggere i byen øker kraftig, og når de dør, må det være tilstrekkelig med ledig plass, både for urner og kistegraver.

– Hvis ikke kan det bli trangt om plassen, særlig for dem som vil gravlegge sine døde i kiste sør og øst i byen, ifølge konstituert direktør for Oslos Gravferdsetate Stein Olav Hohle, til Byplan Oslo, Plan- og bygningsetatens eget forum.

– Det eneste sikre i livet – at vi skal dø og trenger gravplasser – kom aldri med i den forrige kommuneplanen. Det bør ikke gjenta seg. Vi har et ansvar for å legge forholdene til rette for at Osloborgere skal kunne gravlegges på hovedstadens gravplasser. Det gjelder også kommende generasjoner, og derfor må vi planlegge på langt sikt, fortsetter han.

LES OGSÅ: Odd Borgar har gått i mørk dress på jobben i mer enn 30 år, mye handler om respekt for de døde

Gravferdsetaten sorterer under Byråd for finans.

Grefsen Kirke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

200.000

Videre refereres det i saken i Byplan til den forventede befolkningsveksten i Oslo med 200.000 mennesker innen 2040.

– Så det holder ikke bare å ta høyde for skoler, barnehager, sykehjem, veier og annen infrastruktur, sier også Hohle i nevnte sak.

For hvor skal den døde få plass?

Det går også frem i saken at etatslederen nylig har levert høringsuttalelse til arbeidet med ny planstrategi og langtidsprogram.

– Knapphet på arealer egnet for utbygging av sosial og teknisk infrastruktur legger et press på regulerte gravlundsarealer som ikke er utbygget. Her må man tenke langsiktig og la dem beholde nåværende reguleringsstatus, står det i Byplan og ifølge nevnte høringsuttalelse. 

Kringsjå og Grefsen

Hohle nevner også spesielt Kringsjå og Grefsen i saken fra ByPlan.

– Flere områder, blant annet på Voksen, Grefsen og Kringsjå er regulert til fremtidige gravplasser, men ennå ikke tatt i bruk. Med dagens press på arealer til andre gode formål, kan det være fristende å «ta» av disse områdene. Men da skyver man bare problemet foran seg, uttaler han til ByPlan.

Fra saken i Byplan, går det også frem at det finnes 21 kirkegårder og gravlunder i Oslo. Rundt 4 000 Osloborgere dør årlig. Byen hadde i 2015 3455 kremasjoner og 2991 nedsatte urner.  

Her kan du lese hele saken hos Byplan Oslo.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...