Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Frykter at liv kan gå tapt

Stenging av Kapellveien forbi Grefsen skole får konsekvenser andre steder.

Foto: Foto: Privat

Stenging av Kapellveien får konsekvenser for nærområdet og Betzy Kjelsbergs vei: «To jenter på vei til skolen måtte hive seg inn mot garasjen da det kom to møtende biler»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2014 kl 16:00

GREFSEN/LILLO: Stenging av Kapellveien forbi «nye» Grefsen barneskole gjorde at skolens uteområde ikke blir delt av bilvei, slik som tidligere, før skolen kom under ombygging og utbygging. Men stengingen får konsekvenser ellers i nærområdet.

«Var ute ca.08.15 til 08.30. Og det går faktisk på livet løs. Bilistene bruker jo fortauet som en del av bilveien. To jenter på vei til skolen måtte hive seg inn mot garasjen da det kom to møtende biler. Barn på vei til skolen kommer jo ikke over veien. Det er et tidsspørsmål om et liv snart går tapt i denne veien» heter det i nylig mail fra en beboer, som ble sendt til Lillo Terrasse Borettslag.

Les også: Har ikke gitt opp 55-bussen

Ber bydelen om hjelp

Fem borettslag og sameier har nå tilskrevet bydelen.

- Etter nevnte stenging opplever vi at biltrafikken har økt betraktelig i Betzy Kjelsbergs vei, veien har blitt en gjennomfartsvei for mange. Også for tungtrafikk i forbindelse med bygging av skole og hall, men også mye kjøring til og fra gjenbruksstasjonen i Kapellveien. Ofte er også farten som holdes alt for høy, sier Anette Worum Ødegaard, i styret i Lillo Terrasse Borettslag.

Vi vil nå at kommunen iverksetter tiltak så raskt som mulig for å sørge for bedre skilting av fartsgrensen, samt ser på andre trafikksikkerhetstiltak, ifølge Ødegaard.

Flere tiltak

Borettslagene og sameiene ønsker blant annet følgende tiltak:

Gjennomkjøring forbudt-skilt nederst i Betzy Kjelsbergs vei, kun adgang for kjøring til eiendommene på Lillo.

Nytt fartsskilt nederst i Betzy Kjelsbergs vei som viser hastigheten til bilistene som kommer kjørende inn fra Ringveien.

Flere skilt oppover/nedover med "Senk farten", "Skolevei/Barn leker"-skilt.

Høyne fortauskanter, spesielt ved fartsdumpene.

Vurdere muligheter for raskere stenging/flytting av Grefsen hageavfallsmottak og minigjenbruksstasjon.

Be politi om å avholde fartsmålinger.

Vurdere gangfelt ved Coop og ved toppen av Skolebakken, sørge for ekstra gatebelysning ved gangfelt.

- Bilister bruker ofte fortauet i forbindelse med imøtegående trafikk, samt for å slippe og senke farten ved fartsdumpene. Vi er spesielt bekymret for barnas trygghet på vei til og fra skolen. Vi håper at kommunen tar tak i dette før en alvorlig ulykke inntreffer, sier Ødegaard.

Les også: Her kjøres det på fortauet - se video

Brevet til bydelen støttes også opp av flere borettslag og sameier på Lillo, Solhellingen Boligsameie, Skolebakken Sameie, Unibo Sameie, Sambo Boligsameie og som nevnt Lillo Terrasse Borettslag.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...