Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Frykter siste konsert hvis «skolesekken» tømmes

Strykeorkestre frykter kutt kan frata skoleelever muligheten til å prøve fiolin, cello og andre instrumenter.

Det er foreslått budsjettkutt i «Den kulturelle skolesekken». Bydelens strykeorkestre frykter at kutt kan frata skoleelever muligheten til å prøve fiolin, cello og andre instrumenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2013 kl 17:10

NORDRE AKER: Eventuelle kutt i «Den kulturelle skolesekken» skal behandles i torsdagens bydelsutvalgsmøte (BU) i Nordre Aker, sammen med behandling av resten av budsjettforslaget til Nordre Aker for 2014.

Siden 1999 år har «Den kulturelle skolesekken» gitt skolebarn sjansen til å bli kjent med forskjellige instrumenter - både stryke- og blåseinstrumenter - i skoletiden i regi av Oslo musikk- og kulturskole.

- Bydelen vil nå kutte tilbudet for å spare penger. Denne uken var det avslutningskonsert etter «Den kulturelle skolesekken» på Kringsjå skole. Det kan ha vært den siste konserten av den typen i bydel Nordre Aker.

- Den kulturelle skolesekken har vært viktig for rekrutteringen til bydelens strykeorkestre, og har vært med på å gi Nordre Aker et stort orkestermiljø. Et slikt kutt vil svekke orkestrene og dermed gjøre det vanskeligere for oss å drive videre, sier styreleder Kjetil B. Alstadheim i Kjelsås skoles strykeorkester, i en pressemelding til avisen.

Strykeorkesteret har flere enn 30 medlemmer. Også Grefsen skoles strykeorkester og Disen strings, som er tilknyttet Disen skole, forteller i pressemeldingen at «Den kulturelle skolesekken» har vært viktig for rekrutteringen. 

Øker rekruttering

- Vi har en stor pågang av barn som vil begynne å spille fiolin eller cello hver høst etter å ha deltatt på «Den kulturelle skolesekken», sier styreleder Kathrine Stene-Johansen i Disen Strings.

Styreleder i Grefsen Skoles Strykeorkester, Lise Hammergren, er bekymret.

- «Den kulturelle skolesekken» har uten tvil motivert mange barn til å begynne å spille.  Vi har i år et rekordstort antall barn som spiller i orkester på Grefsen skole - mye takket være at interessen ble vekket gjennom et tidlig møte med instrumentet i skoletiden, sier hun i pressemeldingen.

- «Den kulturelle skolesekken» er avgjørende for å vekke den første interessen for å spille musikk hos mange barn og det er viktig at den utføres av gode musikkpedagoger slik som Oslo musikk- og kulturskole har bidratt til i bydelen vår, sier Stene-Johansen.

- Disen Strings har nå over 50 elever og flere andreklassinger er rekruttert via den kulturelle skolesekken.De færreste barn har slike instrumenter hjemme. Det er lettere å vekke interessen for å musikk og lysten på å lære et instrument når de får et godt pedagogisk tilbud om å prøve dem. Det har «Den kulturelle skolesekken» gjort, sier Alstadheim i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Korsvoll skole 50 år: - Nesten som 17. mai!

Vil omdisponere penger

Flere av lokalpolitikerne har reagert på det foreslåtte kuttet, og blant annet vil SV foreslå omdisponering av budsjettpengene for neste år. SV foreslår å fjerne to sykehjemsplasser fra budsjettforslaget, og i stedet blant annet sikre 260.000 kroner til opprettholdelse av ovennevnte tilbud fra «Den kulturelle skolesekken».

- Uansett uhørt å eventuelt fjerne et slikt tilbud midt i skoleåret, skriver Hanne Lyssand (SV) i en mail til avisen.

 

LES OGSÅ:

- Se(e) me(e)g

Skolebarn lærte joik av Mikkel Gaup

50 pepperkakehus under samme tak

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...