Nordre Aker Budstikke

Frykter utslåtte tenner i skolegården

Det er isete i skolegården til Grefsen skole da lokalavisa er innom fredag, strødd noen steder, andre steder ikke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Skolemor advarer om glatt og is i skolegården.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 14:34

GREFSEN: "Det er helt speilblankt på Grefsen skole...Jeg så fire barn falle på vei inn til skolen på to minutter. Betongtrappene er fulle av is. Jeg tror det kommer til å gå et par hoder og tenner på skolen i løpet av dagen hvis de slipper ut 700 unger for å leke i alle friminuttene. Det var sånn i går også, men ingenting har skjedd. Er det skolen eller kommunen som har ansvaret?", spør skolemor i mail til Nordre Aker Budstikke.

Her er det glatt, i trappa opp fra Kapellveien og inn til skoleområdet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Rektor svarer

Vi spurte rektor Are Enger og Oslo kommunes Undervisningsbygg om hvem som har ansvar for hva, og når det eventuelt blir strødd i skolegården:

– Kommunen strør til og fra skolen, og inne i skolegården. Skolen har ansvar for trapper og inngangspartier. Da Grefsen skole har enormt mange trapper og inngangspartier, er dette en svært vanskelig oppgave for skolens vaktmester. Vi har flere ganger bedt Undervisningsbygg om å få varmekabler i de mest trafikkerte trappene, men dette har ikke skjedd. Vi oppfordrer alle til å gå forsiktig og vise varsomhet, både på Grefsen skole og ellers i Oslo by, på denne tida av året, skriver rektor i en mail til Nordre Aker Budstikke.

OPPDATERT: Undervisningsbygg beklager at det er dårlig strødd på skolen, og forteller at de har tatt kontakt med underleverandøren, for å få ryddet opp i glatta.


– Det vil uansett bli strødd minst en gang til innen mandag morgen. Det er Undervisningsbyggs ansvar å brøyte og strø i de områdene man kommer til med brøytemaskin. Når det er kaldt skjer det av og til at grusen ikke sitter fast i isen – den sklir av og ut mot sidene. Det kan se ut som det er dette som er tilfelle i skolegården, sier pressekontakt Karoline Elisabeth Sandborg Lindsay.

Hun fortsetter:

– En løsning er å strø med salt, men det er to hovedgrunner til at vi ikke gjør dette på de områdene som strøs maskinelt – den ene er av miljøhensyn og den andre er på grunn av renhold og slitasje inne på skolene som saltet forårsaker. Allikevel kan salt bli en løsning nå.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...