Nordre Aker Budstikke

Fryktet at lavvo-brann skulle spre seg til bebyggelsen

Illustrasjonsfoto

Lavvoen skal ifølge brannvesenet være godt utbrent, og det skal også være synlige merker etter brannen i krattene rundt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:01

KORSVOLL: Skjærtorsdag i halv ti-tiden meldte politiet om en brann i en lavvo. På Twitter skrev de: Kringsjå: Melding om brann i lavvo. Skal ha spredt seg til gress/skogsområde. Omfanget foreløpig ikke avklart. Nødetatene er underveis.

Senere ble brannen lokalisert til Korsvoll, og brannstedet skal ha blitt meldt til å være 150 meter fra en adresse i Langmyrgrenda. Adressen brannen ble meldt fra ligger helt nord i Langmyrgrenda, og etter det Nordre Aker Budstikke erfarer holder det til en barnehage 50 meter nord for Langmyrgrenda, til vest for myra veien er oppkalt etter, Langmyr.

Politiets helikopter ble også rekvirert, for å skaffe oversikt over brannen og rapportere videre til nødetatene på bakken.

Politiets operasjonsleder forteller til Nordre Aker Budstikke:

- Det er alltid fare for at en brann slik som dette kan spre seg. Spesielt når det er så tørt som det er nå er vi redde for at en brann i utmark kan spre seg. Her valgte vi å sette inn politihelikopteret for å skaffe en oversikt over brannen. Brannvesenet fikk fort kontroll, som hindret brannen i å spre seg.


Også vaktkommandør i brannvesenet, Tor Audunhus, forteller at det var tørt på stedet:

- Brannen spredde seg litt til kratt og lignende rundt, men det var ikke mye når vi kom frem. I starten slukket vi med pulver, før vi fikk inn vann. Lavvoen ligger ca. 150 meter i en bratt skråning fra bebyggelsen, nordvest for Langmyrgrenda. Vi fikk tidlig kontroll på brannen.

22.19 melder politiet på Twitter at brannen er slukket, og at nødetatene er ferdige på stedet. Videre skriver de at politiet oppretter sak, fordi brannen trolig startet innenfra.

Vakthavende pressekontakt hos Oslo 110-sentral, Tor Audunhus, forteller at brannvesenet har rykket ut på flere branner, som trolig har startet ved uvettig bruk, etter at bålforbudet trådde i kraft fra mandag (15. april).

- Var det noen i lavvoen eller noen som kunne knyttes til brannen?


- Da vi kom til stedet var det ingen i lavvoen, og heller ingen som kunne knyttes til brannen. Jeg kjenner ikke til hvorvidt den startet innenfra, men det er sjelden slik branner oppstår uten uvettig bruk, forteller Tor Audunhus, vaktkommandør i brannvesenet.

Lavvoen skal ifølge brannvesenet være godt utbrent, og det skal også være synlige merker etter brannen i krattene rundt.

- Det er sjelden slike gressbranner og andre branner i utmark oppstår av seg selv. Vi oppfordrer alle til å følge bålforbudet, og dessuten være hensynsfulle. Om en ønsker å brenne bål henviser vi til å bruke de godkjente bålplassene i marka, avslutter Audunhus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...