Nordre Aker Budstikke

Fugleeksperten: Noen år kan det komme flere tusen, og de aller fleste vil dø

Karina Henriette Tjørve forteller at hun kom over lomvifugl ved Akerselva på fredag, en var død. Foto: PRIVAT

Det er kraftige vinder som skal ha skylden for å føre med seg sjøfugl inn i indre Oslofjord, ifølge Håkan Billing, leder av Norsk Ornitologisk Forening.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2020 kl 11:18

AKERSELVA: Karina Henriette Tjørve har sendt oss disse bildene av lomvi i Akerselva:

– På fredag observerte vi Lomvi, svømmende i Brekkedammen. I dag, tirsdag, observerte vi flere. Dessverre lå en død langs elvekanten og en var svømmende i Nydalsdammen. Dette er vel et noe uvanlig syn i Akerselva?

Håkan Billing, leder Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus, sier at det er lomvi Karina har sett, og den er ikke et vanlig syn i Akerselva:

– Akkurat nå har kraftige vinder ført med seg sjøfugler, da spesielt mye lomvi, men også alke, inn i indre Oslofjord. Mange av fuglene er avmagret og klarer ikke å stå mot vindene. Når det kommer innerst i fjorden blir de forvirret, og flyr inn over land, forteller Billing.

En lomvi på AKerselva, ifølge Karina Henriette Tjørve. Foto: PRIVAT


Han fortsetter:

– Dette skjer nesten hver høst, men som regel er det da snakk om bare noen få individer. Noen år kan det komme flere tusen, og de aller fleste vil da dø. Heldigvis er det ikke masseinvasjon i år, men tilstrekkelig mange til at vi nå finner lomvier hjelpesløse på land i Oslo og omegn. De klarer ikke å lette fra land, og må hjelpes ut til sjøen.

Her kan du lese mer om lomvi på wikipedia.no

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...