ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Fullt hus med julaften for alle

Det var fullt hus på julaften. Her hygger Jørgen Rindahl seg sammen med 64 andre festkledde gjester. Foto: Nordberghjemmet

Det ble fullt hus på Nordberghjemmet julaften. 65 personer hadde meldt seg på, og Diakonhjemmet omsorg hjemmetjenester, og Nordberg menighet hadde også meldt på enslige hjemmeboende til å feire jul sammen med beboere og pårørende på sykehjemmet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2020 kl 15:45

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDBERG: Fra Nordberghjemmet fortelles det om en hyggelig jualftenfeiring for eldre og enslige, som forhåpentligvis kan bli en tradisjon i bydelen:

Festsalen var pyntet til høytid, ribbe med svor og tilbehør, torsk med ertestuing og riskrem til dessert stod på menyen. Alt som skal til for en vellykket julemiddag. Gjestene strålte fornøyd da de mottok velkomstdrinken, og pianisten Iskra Mantcheva sørget for julestemning med sine muntre julemelodier. Litt allsang ble det også.

Iskra Mancheva sørget for julestemning. Foto: Nordberghjemmet

Dette er første julen at Nordberghjemmet åpner dørene for at også enslige i nærmiljøet skal kunne feire julen sammen med andre. Jørgen Rindahl som daglig får besøk av Diakonhjemmets hjemmetjenester var spesielt fornøyd med julaften i år.

– De siste årene har jeg feiret jul alene. Barna mine bor langt vekke, og jeg ser så dårlig. Jeg er så fornøyd med hjemmetjenesten som jeg har nå. Tenk å bli invitert på julaften til et slikt arrangement. Ikke bare det, men er ei lyspære gått, så tar de jammen med ei gardinstang og skifter pæra for meg.

Jørgen Rindahl har ikke feiret jul sammen med andre på flere år. Han storkoste seg på julaften arrangert av Nordberghjemmet. Foto: Nordberghjemmet

Humøret er det ikke noe å si på, Jørgen forteller at han opprinnelig er dansk, men kom til Norge som båtflyktning til Vippetangen fra København i 1958. To koner har han også hatt, men den straffa har han sona, sier han og ler før han kommer med neste kommentar.

ANNONSE

– Nå skal jeg ut å legge en ny spiker i kista, sier han og tar opp en røyk av innerlomma i den pene mørke dressen.

– Jeg har røykt i 70 år og ikke tenkt å slutte. Jeg kommer gjerne tilbake neste jul, om jeg lever da, sier Jørgen og smiler.

Frøydis Lange (til venstre) fra nærmiljøet på Nordberg synger julesanger sammen med pårørende Ellen og ektemannen Peter Schreiner. Foto: Nordberghjemmet

Frøydis Lange er en annen gjest som kommer fra nærmiljøet gjennom menigheten. Hun er en flott eldre dame som også hadde tenkt å feire jul alene.

– Dette var veldig hyggelig, jeg er 88 år og har aldri vært med på et slikt felles arrangement før. Frøydis smiler som en sol i det drosjen ankommer sykehjemmet for å kjøre henne hjem. Hun vinker og roper at hun kommer tilbake neste år.

ANNONSE

Tre generasjoner hygger seg sammen på julaften. Foto: Nordberghjemmet

– Det er andre året på rad at vi lager til et felles arrangement for alle på julaften. Siden vil har blitt en del av Diakonhjemmet var det naturlig å invitere enslige som hjemmetjenesten har kontakt med. Videre tenkte vi at hvorfor skulle vi stoppe der. La oss også snakke med Nordberg menighet og Frivilligsentralen og høre om de også har noen som sitter hjemme alene på julaften, og som kunne tenke seg å feire dagen med andre. Det er tydelig at det var et behov som vi kunne være med på å dekke. Veldig hyggelig å kunne være med på å bidra til at så mange kunne ha en hyggelig kveld, og slippe å være hjemme alene på akkurat denne dagen, sier kulturleder Linda Jeppesen ved Nordberghjemmet.

Hun håper at et felles arrangement på julaften vil bli en tradisjon i Nordre Aker, og at også andre aktører kan bidra til at alle som vil skal ha noen å feire julaften sammen med.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE