Bildegalleri

Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-712070801-20071207

Publisert: 07.12.2007 kl 00:00

  • Ikke all julemarsipan er like velsmakende, noe vår egen smaksdommer Charlotte Omsted Mohn erfarte. Se hvilken marsipan som vant testen. Foto: Harald Nordbakken

    Ikke all julemarsipan er like velsmakende, noe vår egen smaksdommer Charlotte Omsted Mohn erfarte. Se hvilken marsipan som vant testen. Foto: Harald Nordbakken

  • Niederegger marsipanbrød 
Meget god smak, med voksent hint av alkohol. Kan minne om den beste hjemmelagde marsipanen. Flott konsistens, og en perfekt blanding av sjokoladetrekk og marsipan. Smaker ekte mandel. Ole Martin synes sjokoladetrekket er litt uspennende og vil gi en femmer på terningen, men stemmes ned av begeistrede damer. Foto: Harald Nordbakken

    Niederegger marsipanbrød
    Meget god smak, med voksent hint av alkohol. Kan minne om den beste hjemmelagde marsipanen. Flott konsistens, og en perfekt blanding av sjokoladetrekk og marsipan. Smaker ekte mandel. Ole Martin synes sjokoladetrekket er litt uspennende og vil gi en femmer på terningen, men stemmes ned av begeistrede damer. Foto: Harald Nordbakken

  • Anton Berg marsipanbrød
Dette er typisk marsipan ? veldig søtt og med litt grov konsistens. Lise døper produktet "after dinner sprit", og Charlotte påpeker at spritduften ikke er en negativ faktor for marsipan. Ole Martin oppfanger en god vaniljelukt, og synes marsipansmaken er deilig, men kunne ønsket seg noe mørkere sjokolade. Foto: Harald Nordbakken

    Anton Berg marsipanbrød
    Dette er typisk marsipan ? veldig søtt og med litt grov konsistens. Lise døper produktet "after dinner sprit", og Charlotte påpeker at spritduften ikke er en negativ faktor for marsipan. Ole Martin oppfanger en god vaniljelukt, og synes marsipansmaken er deilig, men kunne ønsket seg noe mørkere sjokolade. Foto: Harald Nordbakken

  • Freia julemarsipan
Det bølgete sjokoladetrekket dufter godt og antyder voksen målgruppe. Marsipanen smaker mandel, men på en litt syntetisk måte, mener Ole Martin. Lise bemerker en sukkerknasende følelse hun gjerne kunne unnvært. Konklusjonen blir at dette smaker helt greit. Foto: Harald Nordbakken

    Freia julemarsipan
    Det bølgete sjokoladetrekket dufter godt og antyder voksen målgruppe. Marsipanen smaker mandel, men på en litt syntetisk måte, mener Ole Martin. Lise bemerker en sukkerknasende følelse hun gjerne kunne unnvært. Konklusjonen blir at dette smaker helt greit. Foto: Harald Nordbakken

  • Nidar julemarsipan
Panelet smaker både på den med og den uten sjokoladetrekk. Ole Martin synes dette minner om bensinstasjon-pølsene, og det synes Lise er bra ? selv om det ikke er dette hun vil skjære opp og servere til kaffen. Charlotte får påskeegg-følelse, men panelet enes om at det ikke er noen prinsipielle forskjeller på "julemarsipan", "påskemarsipan" og "vanlig marsipan". Grisen uten sjokoladetrekk er altfor tørr i kantene, men smaken er ganske god. Snilt, harmløst, søtt og litt barnslig, konkluderer de. Foto: Harald Nordbakken

    Nidar julemarsipan
    Panelet smaker både på den med og den uten sjokoladetrekk. Ole Martin synes dette minner om bensinstasjon-pølsene, og det synes Lise er bra ? selv om det ikke er dette hun vil skjære opp og servere til kaffen. Charlotte får påskeegg-følelse, men panelet enes om at det ikke er noen prinsipielle forskjeller på "julemarsipan", "påskemarsipan" og "vanlig marsipan". Grisen uten sjokoladetrekk er altfor tørr i kantene, men smaken er ganske god. Snilt, harmløst, søtt og litt barnslig, konkluderer de. Foto: Harald Nordbakken

  • Schluckwerder julemarsipan
Også her smakes det både med og uten sjokoladetrekk. Konsistensen på marsipanen er for seig og elastisk. Charlotte reagerer på den altfor parfymerte smaken. Ingen synes dette er noe særlig godt. Foto: Harald Nordbakken

    Schluckwerder julemarsipan
    Også her smakes det både med og uten sjokoladetrekk. Konsistensen på marsipanen er for seig og elastisk. Charlotte reagerer på den altfor parfymerte smaken. Ingen synes dette er noe særlig godt. Foto: Harald Nordbakken

  • Nidar gullbrød
Veldig, veldig søtt, og for øvrig helt kjønnsløst, mener Ole Martin. Charlotte synes ikke dette gir henne en ekte marsipanpplevelse, og lurer på om det deigete produktet ville blitt bedre etter en tur i stekeovnen. Lise liker ikke sjokoladetrekket, som er for tjukt, dominerende og smaker av tørr kokesjokolade. Foto: Harald Nordbakken

    Nidar gullbrød
    Veldig, veldig søtt, og for øvrig helt kjønnsløst, mener Ole Martin. Charlotte synes ikke dette gir henne en ekte marsipanpplevelse, og lurer på om det deigete produktet ville blitt bedre etter en tur i stekeovnen. Lise liker ikke sjokoladetrekket, som er for tjukt, dominerende og smaker av tørr kokesjokolade. Foto: Harald Nordbakken

  • Best kvalitetsmarsipan
? Fy f..., det var vondt, utbasunerer Ole Martin, mens Charlotte sier at den er feilparfymert. Etter en grundig kontrollsmaking, for å justere førsteinntrykket, kommer Lise og Charlotte fram til at dette kanskje ikke så skrekkelig vondt, bare annerledes. Det smaker rett og slett mer av smågodt og toffee-sjokolade enn av marsipan. Her har mange fargede, smakssatte marsipangjenstander ligget sammen i en boks, og skapt mer smaksforvirring enn godt er. Foto: Harald Nordbakken

    Best kvalitetsmarsipan
    ? Fy f..., det var vondt, utbasunerer Ole Martin, mens Charlotte sier at den er feilparfymert. Etter en grundig kontrollsmaking, for å justere førsteinntrykket, kommer Lise og Charlotte fram til at dette kanskje ikke så skrekkelig vondt, bare annerledes. Det smaker rett og slett mer av smågodt og toffee-sjokolade enn av marsipan. Her har mange fargede, smakssatte marsipangjenstander ligget sammen i en boks, og skapt mer smaksforvirring enn godt er. Foto: Harald Nordbakken

  • Hval julemarsipan
? Nei! Ikke dette, sier Ole Martin. Panelet er samstemt i det som best karakteriseres som avsky. Som å tygge tyggis, mener de, og mens marsipanen dømmes nord og ned som smakløs og seig, blir sjokoladen omtalt som direkte vond. ? Dette var en fæl marsipan, oppsummerer Lise, men Charlotte vil ikke at de små figurene skal omtales som marsipan i det hele tatt. Foto: Harald Nordbakken

    Hval julemarsipan
    ? Nei! Ikke dette, sier Ole Martin. Panelet er samstemt i det som best karakteriseres som avsky. Som å tygge tyggis, mener de, og mens marsipanen dømmes nord og ned som smakløs og seig, blir sjokoladen omtalt som direkte vond. ? Dette var en fæl marsipan, oppsummerer Lise, men Charlotte vil ikke at de små figurene skal omtales som marsipan i det hele tatt. Foto: Harald Nordbakken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...