Bildegalleri

Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-803120801-20080312

Publisert: 12.03.2008 kl 00:00

  • Det finnes mange gode grunner til å dra til Lyon. De fleste er til å spise opp. Du skal ikke vandre lenge langs Rue Merciere og i tilstøtende gågater, før du skjønner hvorfor Lyon har status som verdens gastronomiske hovedstad. Her ligger brasseriene og bistroene vegg-i-vegg, konditoriene frister med kunstferdig kokesjokolade, delikatessebutikkene tilbyr alle mulige nyanser av spekemat, mens gateselgerne hutrer bak sine stands av østers, kamskjell og snegler.
Tekst: Haakon Larsen Foto: Anders Knudsen

    Det finnes mange gode grunner til å dra til Lyon. De fleste er til å spise opp. Du skal ikke vandre lenge langs Rue Merciere og i tilstøtende gågater, før du skjønner hvorfor Lyon har status som verdens gastronomiske hovedstad. Her ligger brasseriene og bistroene vegg-i-vegg, konditoriene frister med kunstferdig kokesjokolade, delikatessebutikkene tilbyr alle mulige nyanser av spekemat, mens gateselgerne hutrer bak sine stands av østers, kamskjell og snegler.
    Tekst: Haakon Larsen Foto: Anders Knudsen

  • Lyon er kjent som verdens gastronomiske hovedstad, og restaurantene ligger tettere enn i noen annen fransk by. Foto: Anders Knudsen

    Lyon er kjent som verdens gastronomiske hovedstad, og restaurantene ligger tettere enn i noen annen fransk by. Foto: Anders Knudsen

  • Halles de Lyon er en diger lagerbygning stappfull av ferskvarer som grønnsaker, søtsaker, slaktervarer, sjømat, bakverk og vin. Et matmarked kan vanskelig bli mer apetittvekkende. Foto: Anders Knudsen

    Halles de Lyon er en diger lagerbygning stappfull av ferskvarer som grønnsaker, søtsaker, slaktervarer, sjømat, bakverk og vin. Et matmarked kan vanskelig bli mer apetittvekkende. Foto: Anders Knudsen

  • Hos gourmetbutikken Gast får man kjøpt lokal spekemat i de forskjelligste smaker og fasonger. Foto: Anders Knudsen

    Hos gourmetbutikken Gast får man kjøpt lokal spekemat i de forskjelligste smaker og fasonger. Foto: Anders Knudsen

  • Paul Bocuse er Lyons mest berømte og karismatiske stjernekokk. Selv i en alder av rundt 80 holder han en høy profil. Foto: Anders Knudsen

    Paul Bocuse er Lyons mest berømte og karismatiske stjernekokk. Selv i en alder av rundt 80 holder han en høy profil. Foto: Anders Knudsen

  • ? Alle kokker som har vært i Lyon er enige om at dette er matkunstens Mekka. De aller fleste store franske chef-ene har i årevis hatt restauranter her, og hele byen er full av trivelige spisesteder i forskjellige størrelser og prisklasser. Bare det å gå rundt å kikke kan være en opplevelse. Og den beste maten trenger ikke å være den dyreste, forteller Tom-Victor Gausdal som kom på sølvplass i Bocuse d´Or, det uoffisielle verdensmesterskapet for unge kokker som arrangeres i Lyon annethvert år. Foto: Anders Knudsen

    ? Alle kokker som har vært i Lyon er enige om at dette er matkunstens Mekka. De aller fleste store franske chef-ene har i årevis hatt restauranter her, og hele byen er full av trivelige spisesteder i forskjellige størrelser og prisklasser. Bare det å gå rundt å kikke kan være en opplevelse. Og den beste maten trenger ikke å være den dyreste, forteller Tom-Victor Gausdal som kom på sølvplass i Bocuse d´Or, det uoffisielle verdensmesterskapet for unge kokker som arrangeres i Lyon annethvert år. Foto: Anders Knudsen

  • Bare ett av de talløse kjøkken i Lyon som serverer mat av ypperste klasse, men her er prisene lavere enn mange andre steder. ? Det er ikke besøkene på Michelin-stjernerestauranter jeg husker best fra Lyon. Snarere den maten jeg har fått på koselige brasserier jeg har droppet innom ? helt tilfeldig, sier Tom-Victor Gausdal, verdens nest beste kokk. Foto: Anders Knudsen

    Bare ett av de talløse kjøkken i Lyon som serverer mat av ypperste klasse, men her er prisene lavere enn mange andre steder. ? Det er ikke besøkene på Michelin-stjernerestauranter jeg husker best fra Lyon. Snarere den maten jeg har fått på koselige brasserier jeg har droppet innom ? helt tilfeldig, sier Tom-Victor Gausdal, verdens nest beste kokk. Foto: Anders Knudsen

  • Julien (26) skryter uhemmet av de unge produsentene i Cote Rotie, vinregionen som bare ligger tre mil utenfor Lyon. Foto: Anders Knudsen

    Julien (26) skryter uhemmet av de unge produsentene i Cote Rotie, vinregionen som bare ligger tre mil utenfor Lyon. Foto: Anders Knudsen

  • Rundt 150 vegger i Lyon er dekket med figurative fresker som skildrer byens dagligliv og historie med fantasi og poesi. Dette 1200 kvadratmeter store maleriet, Mur des Canuts, ligger øverst i bydelen La Croix-Rousse. Foto: Anders Knudsen

    Rundt 150 vegger i Lyon er dekket med figurative fresker som skildrer byens dagligliv og historie med fantasi og poesi. Dette 1200 kvadratmeter store maleriet, Mur des Canuts, ligger øverst i bydelen La Croix-Rousse. Foto: Anders Knudsen

  • Denne håndveven er 200 år gammel, forteller Ludovic De La Calle, en av bare tre silkevevere som i dag er igjen i Lyon. På 1800-tallet var det 30.000. Foto: Anders Knudsen

    Denne håndveven er 200 år gammel, forteller Ludovic De La Calle, en av bare tre silkevevere som i dag er igjen i Lyon. På 1800-tallet var det 30.000. Foto: Anders Knudsen

  • Karakteristisk tak- og skorsteinutsikt fra høyden ovenfor Le Vieux Lyon. Foto: Anders Knudsen

    Karakteristisk tak- og skorsteinutsikt fra høyden ovenfor Le Vieux Lyon. Foto: Anders Knudsen

  • Turismen til Lyon handler om hardføre gamle bygg og brosteingater, i tillegg til all den gode maten. Foto: Anders Knudsen

    Turismen til Lyon handler om hardføre gamle bygg og brosteingater, i tillegg til all den gode maten. Foto: Anders Knudsen

  • Laurent Mourguet (1769-1844) skapte Guignol, den komiske trefiguren som har gitt navn til flere dokketeatre i Lyon, og som kan observeres over hele byen ? fra suvenirbutikkene til restaurantvinduene Foto: Anders Knudsen

    Laurent Mourguet (1769-1844) skapte Guignol, den komiske trefiguren som har gitt navn til flere dokketeatre i Lyon, og som kan observeres over hele byen ? fra suvenirbutikkene til restaurantvinduene Foto: Anders Knudsen

  • Lyon er Frankrikes nest største by og gamlebyen Le Vieux Lyon er UNESCO-beskyttet. Foto: Anders Knudsen

    Lyon er Frankrikes nest største by og gamlebyen Le Vieux Lyon er UNESCO-beskyttet. Foto: Anders Knudsen

  • Bartholdi's Fountain på Place des Terreaux. Les mer om Lyon på Lyon.fr og Lyon-france.com Foto: Marie Perrin/Office du Tourisme de Lyon

    Bartholdi's Fountain på Place des Terreaux. Les mer om Lyon på Lyon.fr og Lyon-france.com Foto: Marie Perrin/Office du Tourisme de Lyon

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...