Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gangveien krympet (nesten) vekk

Innsnevringen av passasjen, og gjerdet mot Maridalsveien, kom i forbindelse med utbygging av nye boliger. Sikten er for dårlig, mener Korsvoll Vel. Foto: KORSVOLL VEL

Passasjen mellom Skibakkeveien og Maridalsveien har blitt så smal etter utbygging, at flere frykter både for sikkerheten og vintervedlikeholdet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2016 kl 11:24

KORSVOLL: Etter at nye boliger ble oppført der Skibakkeveien munner ut i Maridalsveien, «forsvant» nærmest passasjen mellom de to veiene.

Det vil si, den er der, men er redusert til kun en brøkdel av hva den opprinnelig var.

Dette Google Maps-bildet fra 2012 viser oprinnelig situasjon:

Denne skjermdumpen fra Google Maps viser hvordan det så ut der Skibakkeveien møter Maridalsveien, for snart fire år siden. Sperret med betongblokker, men med full sikt. Foto: GOOGLE MAPS (SKJERMDUMP)

Både Korsvoll Vel og Nordre Aker Budstikke har mottatt henvendelser fra folk i området som er lite imponerte over resultatet. En leser forteller om lite eller ingen sikt når man kommer ut fra Skibakkeveien på sykkel, og om faren for at vimsete skolebarn skal komme litt for raske ut i veien nedenfor.

Slik ser det ut nå:

Passasjen har blitt betraktelig smalere. Foto: KORSVOLL VEL

På sine Facebook-sider skrev Korsvoll vel i helgen dette:

«Styret i Korsvoll Vel har mottatt flere klager på at passasjen mellom Skibakkeveien og Maridalsveien er blitt innskrenket som følge av utbygging. Passasjen er for smal til å ta unna den store trafikken av gående, syklende og folk med barnevogn. Det gjelder både beboere i området og trafikanter som kommer med buss til holdeplassene "Skibakken". Styret peker også på at fremkommeligheten vinterstid blir dårlig fordi den er for smal for måkebiler og snømåkeutstyr.»

Velet varsler også at de forbereder en klagesak til Oslo kommune.

Lite sikt når man kommer ned mot Maridalsveien. Den smale stien vil dessuten gi problemer for vintervedlikeholdet, frykter Korsvoll Vel. Foto: KORSVOLL VEL

Plan- og bygningsetaten

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Plan- og bygningsetaten (PBE) med spørsmål om hvordan de vurderer sikkerheten og sikten, og muligheter for vintervedlikehold, når passasjen har blitt så smal.

PBE henviser til Bymiljøetaten, som har ansvar for vedlikeholdsarbeid på veiene. Der svarer kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen:

– Støyskjermen er godkjent og oppført i tråd med tillatelse gitt av Plan-og bygningsetaten. Bymiljøetaten hadde saken på høring i oktober 2015. Bymiljøetaten har ikke gitt uttalelse til mur, plen og gjerde som er etablert på stedet.

Hun er enig i velets vurering av fremkommeligheten.

– Slik området nå er opparbeidet er det til hinder for vårt drifts- og vedlikeholdsarbeid, samt at det er dårlig fremkommelighet for myke trafikanter fra Skibakkeveien til Maridalsveien. Vi må komme tilbake til hvordan vinterdriften skal løses, sier Thorud Olsen.

Kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i PBE supplerer at en klage, som varslet fra velet, vil bli behandlet av hans etat.

LES MER OM OMRÅDET: Derfor heter det Skibakken – Dronningen skalv i mamelukkene!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...