Nordre Aker Budstikke

«Ganske ufremkommelig»

Stien mellom Oset og Grønvold, elva til venstre i bildet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vurderes det å oppgradere turstien langs elva?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 21:01

KJELSÅS: Veien fra Oset Vannbehandlingsanlegg til Brekke har tidligere blitt brukt som turvei, men er nå stengt, da Vann- og avløpsetaten bruker den som anleggsvei i forbindelse med arbeidet med utvidelse av vannbehandlingsanlegget.

Anleggsveien fra Oset til Brekke, bak gjerdet, i bakgrunn Maridalsvannet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Stien

Alternativ turvei, eller sti i byggeperioden, er også over brua fra Oset, og stien langs elva og mot Grønvold. En sti, eller et tråkk, som nok kan oppleves som noe ufremkommelig, med blant annet store steiner langs tråkket. En leser spør:

«Mens Vann- og avløpsetaten holder på med utkjøring av stein fra vannbehandlingsanlegget, kanskje noe av den kan brukes på nordvestre bredd av Akerselva? Mellom Grønvold og Oset er det ganske ufremkommelig, tatt i betraktning at det kalles en (midlertidig) turvei?»

Klikker du deg inn på linken, så ser du hvor Vann- og avløpsetaten har tegnet opp turveier, i forbindelse med utbyggingen, og at anleggsveien er stengt for fotfolket.

– Ikke umiddelbare planer

Vi spurte Bymiljøetaten, som har ansvaret for området:


– Vi har ikke noen umiddelbare planer om å oppgradere denne stien. Når Vann- og avløpsetaten åpner veien er det totalt tre turdrag inn i marka, inkludert den ene stien. Behovet for oppgradering av denne stien meldte seg først da Vann- og avløpsetaten stengte av hovedadkomsten til marka, så dette vil trolig løse seg greit når denne veien igjen åpnes for ferdsel, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Hun fortsetter:

– Vi anbefaler turgåere å velge veien som krysser demningen ved Grønvold (nord for Teknisk museum) for å koble seg på turveien på sørsiden av Akerselva, se blå linje i kartutsnitt. Strekningen på nordsiden av Akerselva er en sti som ikke er beregnet for stor gang-trafikk.

Foto: BYMILJØETATEN

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Vann- og avløpsetaten har spilt at de kan bistå med masser, hvis det blir til at stien skal utbedres.

Anleggsveien

Om Vann- og avløpsetatens arbeid med vannbehandlingsanlegget videre, sier prosjektleder Jan Kopperstad følgende:

– «Rentvannsbassenger Oset» skal settes i drift i 2022. Det skal foregå omfattende byggearbeider i prosjektet anslagsvis frem til sommeren 2021. I byggeperioden skal veien fra Oset til Maridalsveien benyttes til ut- og innkjøring av masser, materialer og utstyr. I byggeperioden vil ikke anleggsveien være tilgjengelig for publikum. Etter anleggsperioden skal anleggsveien istandsettes og åpnes som turvei. Dette vil skje i samarbeid med Bymiljøetaten, som skal ha ansvar for fremtidig drift og vedlikehold av vegtraséen. Dette vil ikke kunne skje før tidligst annet halvår 2021, sier Kopperstad.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...