Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gaustadløpene ga en enorm lykkefølelse

Brede smil og trange tights - torsdag fylte Gaustadløpene 30 år.

Boblende rytmer: Deltagerne holdt taken på imponerende måte.

En arrangert tur til Sognsvann for en gruppe pasienter ved Gaustad sykehus i 1984 var inspirasjonen. Gaustadløpene har tydelig kommet for å bli.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GAUSTAD: Løpene har gjennom de siste 30 årene blitt mer og mer populære og samlet opp mot 1000 spreke deltagere.

Et knippe kjente og kjære artister har stilt opp for å underholde og deltagerne har latt seg rive med. I år var det D.D.E. sin tur, en konsert mange har gledet seg lenge til.

LES OGSÅ: - Dette er helt idiotisk!

Klar, ferdig...

- Det er 18. gang jeg er med på dette og det er like fantastisk hver eneste gang.

Dette er et arrangement som passer for alle og i dag klarte vi til og med å få med oss været, sier Nina Bøe, foretakstillitsvalgt for Delta og sikter til tidlig høstsol fra skyfri himmel.

Sekretær ved Gaustad sykehus, Mona Lilletjernbakken, smiler bredt. Hun lar seg overraske av hvor mange mennesker som står i hagen på Gaustad.

- Det er delt opp i et mosjonsløp, en turmarsj og en stafett - så her kan alle finne noe som passer for den formen de er i. I tillegg er det veldig hyggelig og sosialt, fra begynnelse til slutt.

Etter en runde med deilig lapskaus står D.D.E. på scenen og det gleder vi oss virkelig til. Jeg tror det blir veldig god stemning, sier Lilletjernbakken.

- I år er det rundt 1300 påmeldte, noe vi mener er veldig bra. Som du ser er det veldig god stemning her, og nå skal det varmes opp, sier Bøe og setter kursen mot scene-området.

LES OGSÅ: Får lov til å rydde romleir

- En ny tid

Musikken fra høytalerne treffer deltagerne rett i ansiktet; ben og armer beveger seg til rytmene, mens flere bryter ut i latter over egen innsats.

- Det er et flott opplegg jeg mer enn gjerne tar meg tid til å være med på. Det gir en enorm lykkefølelse å se alle de blide ansiktene og å føle hva dette gjør med kroppen.

Disse bygningene har vært med om mye, men arrangement som dette viser at det nå er en ny tid.

Det må man kunne glede seg over, sier en sprek eldre dame, mens hun iherdig forsøker å følge instruktørens arm- og benbevegelser.

LES OGSÅ: Nektes å bygge ny fotballbane

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...