Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Gi gründere bedre vilkår

Venstre-leder Trine Skei Grande besøkte Nordre Aker og forskningsparken for å snakke med gründere tidligere i sommer. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD (ARKIVFOTO)

MENINGER: Bedre vilkår for gründere er en av Venstres kjernesaker når det gjelder næringspolitikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2017 kl 10:17

Den siste tiden har det vært stort fokus på hva Norge skal leve av etter oljen. En ting som er sikkert er at næringslivet her til lands trenger flere bein å stå på når oljeinntektene våre etter all sannsynlighet vil bli vesentlig redusert i løpet av noen tiår. Til det trengs det flere nye bedrifter, som igjen kan skape nye arbeidsplasser.

Spørsmålet er hvordan disse nye arbeidsplassene skapes på best mulig måte. For et parti som setter nyskapning, maktspredning og privat initiativ i høysetet, er svaret å gi best mulig vilkår for små og mellomstore bedrifter. Bedre vilkår for gründere er en av Venstres kjernesaker når det gjelder næringspolitikk. Venstres har tradisjonelt sett vært småbedriftenes parti, og vi kan også foran dette valget garantere at vi vil være den beste støtten for gründere, og for eiere av små og mellomstore bedrifter.

Venstre ønsker at Norge skal være ledende i Europa når det gjelder innovasjon. Pr. i dag er Norges innovasjonsevne under middels i europeisk sammenheng. Norge har et stort potensiale blant annet innenfor IKT, havbruk, miljøteknologi og turisme. På sikt kan disse næringene erstatte mye av inntektstapet fra redusert petroleumsvirksomhet.

De siste par årene har det vært mye snakk om det grønne skiftet. Et nyskapende og miljøvennlig næringsliv vil være avgjørende for at Norge skal kunne ta skrittet over til en grønnere og mindre oljeavhengig økonomi. Venstre vil derfor innføre miljøFUNN, etter mønster av SkatteFUNN, der investering i og utvikling av miljøteknologi vil gi skattefradrag for bedriftene.

For mange gründere er det stor personlig risiko å starte opp en ny bedrift for å gi seg selv og noen andre et levebrød. Derfor trengs det noen gulrøtter som gjør det mer attraktivt å sette av nok tid og ikke minst penger til at bedriften skal kunne klare seg.


Vanskelig økonomi kjennetegner mange nye virksomheter. Derfor trengs det å gjøres noe med de økonomiske virkemidlene for nystartede bedrifter. Ett virkemiddel her kan være å fjerne arbeidsgiveravgiften de tre første årene for nye bedrifter med færre enn 5 ansatte, noe Venstre ønsker. Samtidig er det viktig å forenkle skjema og rapporteringskrav for mindre næringsdrivende, slik at de får mer tid og ressurser til å utvikle bedriftene sine. Venstre ønsker også å legge til rette for at små og mellomstore bedrifter kan delta i offentlige anbudskonkurranser, noe som kan gi bedriftene økte inntekter og samtidig presentere bedre løsninger for offentlig sektor.

Et mangfoldig næringsliv med mange små og mellomstore bedrifter framfor et næringsliv dominert av noen få, sterke aktører vil gi mer maktspredning og konkurranse i næringslivet. Slik kan Norge få flere bedrifter som kan hevde seg internasjonalt. Derfor er det viktig å gi gründere best mulige vilkår for å kunne skape de bedriftene og arbeidsplassene Norge trenger for framtida.

Gaute Gaasemyr.

Gaute Gaasemyr

Lokalpolitiker for Venstre,
Nordre Aker


Delta i debatten? Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

LES OGSÅ: Trine Skei Grande på gründerbesøk i Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...