Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Gi meg en stripe med grus!

Superglatt nedover mot Nydalen og oppover mot Kjelsås - langs Akerselva. Her ved undergangen fra Engebråten Ungdomsskole og til elva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Eller er det kanskje skøyter som er best egnet langs Akerselvas bredder nå?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2017 kl 07:48

NYDALEN: Fra Nydalen til Kjelsås langs Akerselva advares det herved mot å ferdes. Det er såpeglatt - holke store deler av strekningen, mandag ettermiddag.

Innfartsåre

En strekning som også må være en av byens store innfartsårer, uten utslipp. Sunn transport til og fra skoler og jobb av gående og syklende, og ikke minst joggere og andre trimmere.

En strekning som er høyt elsket av mange, ikke minst bør også nevnes kampen om å få beholde grusen langs elva, da kommunen foreslo å asfaltere strekningen.

Glatt i flere dager

Nordre Aker Budstikke har vært mye på denne strekningen siste uka. Og det har vært veldig glatt i flere dager.

Hva skjer egentlig Bymiljøetaten? Dere pleier jo å være skikkelig på alerten. Men dette er ikke bra nok, og selvsagt ikke trygt.

Eventuelt bør det kanskje settes opp skilt: Her er det veldig glatt! Gå rundt, ta bussen?

Tok av tidligere

Etter å ha kjempet oss opp fra Nydalen til undergangen ved Engebråten skole denne mandagen, så anså vi det som lurest å ta inn til høyre, og videre opp asfalten forbi bebyggelsen. I stedet for å fortsette turveien langs elva helt opp til Kjelsås.

Ingen av oss hadde lyst på verken brekte bein eller armer, eller verre ting.

En liten gutt kom med sin mor ved undergangen, han løp gjennom undergangen, og skled så lang han var. Men han tålte det vel, det så det i hvertfall ut til.

Så herved advarer vi: Inntil kommunen har strødd, ta en annen vei. Det er kjempeglatt på deler av strekningen og turveien mellom Nydalen og Kjelsås, langs elva.

Skal vi være flinke å bruke beina og sykkel til trening og jobb, så legg til rette for det.

I det minste, gi meg og alle andre storforbrukere av strekningen i hvert fall en liten stripe med grus!

Bymiljøetaten svarer

Etter at Nordre Aker Budstikke skrev om saken mandag, så skal det ha blitt strødd opp og ned fra Nydalen og Kjelsås, ifølge Bymiljøetaten tirsdag formiddag.

– Gangveien blir strødd, men utfordringen her er at den ikke har fast dekke. Vi får dermed ikke brøytet vekk all sørpe/løs snø og det blir liggende igjen en snøsåle. På dagtid smelter den litt opp og på natta fryser den til igjen, og da er strøgrusen vekk, forklarer pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Som fortsetter.

– Oppdager man områder som er glatte eller dårlig brøytet oppfordrer vi til å legge det inn i vår meldingstjeneste BYMelding, enten via app eller på nett - www.bymelding.no. Da går det beskjed rett til vår entreprenør, som får tatt tak i det.  

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...