Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

«Gi oss flere miljøterapeuter i skolen – fordi barna fortjener det!»

Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

MENINGER: På skolen møter vi lærere oftere grenseløse barn. Lærernes rolle er endret, og det brukes mye tid på å oppdragelse og psykososialt arbeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Det trengs en hel landsby for å oppdra et barn, sa en gang en afrikansk filosof. Det gjelder i høyeste grad også i dagens norske samfunn. De fleste barn tilbringer mer tid i barnehager og skoler enn det de gjør med foreldre eller foresatte.

På skolen møter vi lærere oftere grenseløse barn. Lærernes rolle er endret, og det brukes mye tid på å oppdragelse og psykososialt arbeid. Dette er viktig og det går ofte utover det faglige arbeidet i skolen. Derfor mener Venstre at det må ansettes miljøterapeuter på alle skoler. Venstre har i mange år jobbet for flere helsesykepleiere i skolen, og mange skoler har fått økt antall dager med helsesykepleiere. Men vi er ikke i mål med full dekning enda.

Konsekvensene av ikke å satse nok på barn og unge er store. Allerede i barnehagen og på barneskolen ser vi hvilke barn som trenger flere voksne ved sin side, for å bli gode samfunnsborgere. Barn må lære seg lekekoder, samspill og konflikthåndtering, for å trives. Barn som er trygge og fornøyde lærer raskere enn barn som ofte er i konflikter og mye lei seg. De trenger noen å snakke med.

May-Brith Døssland er lærer, og representerer Venstre i bydelsutvalget i Nordre Aker i 2015-19. Hun står på 3. plass på Nordre Aker Venstres BU-liste til høstens lokalvalg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Læreren er ofte den nærmeste for barn å snakke med når noe er vanskelig. Dessverre har mange lærere mangel på tid til disse viktige samtalene. Derfor er helsesykepleiere og sosiallærer viktig. Like viktig er det å forebygge at det utvikler seg et utrygt klasse- og/eller skolemiljø.


Tilrettelegging for et godt psykososialt miljø på skolen er grunnleggende, for å unngå konflikter, utestenging og mobbing. Alle skoler har flere elever med særskilte behov. Ved å ansette miljøterapeuter kan skolene styrke den tverrfaglige kompetansen, for å møte disse utfordringene på en god måte. Miljøterapeuter er eksperter på sitt fagfelt, og vil kunne bidra stort til et godt miljø på en skole.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...