Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gikk ned 65 kilo - nå er Heidi klar for scenen

- Nå skal jeg prøve alt jeg ikke har turt før, sier hun.

- Nå skal jeg prøve alt jeg ikke har turt før, sier 49 år gamle Heidi Orholt, som er klar til å entre scenen i Maridalsspillet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2014 kl 12:14

NORDSTRAND/MARIDALEN: "Jeg skal for første gang være med på Maridalsspillet. Jeg er 49 år og har aldri stått på scenen, men etter at jeg gikk ned 65 kilo har jeg fått et nytt liv, og vil prøve alt jeg ikke har turt før. De har tatt meg imot med åpne armer og jeg har til og med fått replikker."

Mailen var fra Heidi Orholt (49) fra Nordstrand. Etter å ha slanket seg "hele livet", uten varig resultat, fikk Heidi i 2012 innvilget slankeoperasjon. Fra på det meste å veie 115 kilo, er Heidi nå nede i litt over 50 kilo. Og hun stortrives.

- Ikke noe ålreit med å være tjukk

- Det finnes ikke noe som helst ålreit med det å være tjukk. Jeg ble nok sett på som blid og utadvendt som feit. Men inni meg var jeg veldig sår. Nå har jeg både fått et helt nytt liv og en helt ny kropp, og livet føles virkelig herlig, sprudler Heidi ute ved kirkeruinene i Maridalen.

Her har hun vært mye i det siste. Hver dag øves det til den store premieren på tirsdag.

Selvtillit

- Nå har jeg fått selvtillit. Etter at jeg fikk et nytt liv, har jeg kommet meg litt inn i skuespillmiljøet via noen statistroller. Da Maridalsspillet søkte statister, tok jeg kontakt. En herlig gjeng er det her. Og jeg fikk faktisk en rolle med replikker, forteller en stolt Heidi.

Les også: Skal dempe konfliktnivået i Maridalen

Men veien fra å være flau over å vise seg ute blant andre, til nå å skulle vise seg frem for stort publikum som garnfargeren Alfa Bragersdatter, flere kvelder på rad, har ikke vært enkel. Heidi er alenemor til sin funksjonshemmet sønn Christopher, på 25 år, overvekten har hun slitt med stort sett hele livet.

Heidi og sønnen var også for en tid tilbake med i TV-programmet "Prøv mitt liv", der politikere bodde sammen med familier med store utfordringer i hverdagen. 

Vanskelig og slitsomt

- Jeg husker at når jeg gikk ut av ungdomsskolen veide jeg vel rundt 90 kilo - jeg ble også mobbet på skolen. Siden da har det vært mange år med jojo-slanking. Kanskje ned 40 kilo - opp igjen ikke lenge etterpå, forteller Heidi.

Hun har alltid ønsket å bli tynnere.

- Det er veldig vanskelig og slitsomt å være tjukk. Ikke bare merker du blikkene til folk og følelsen av å bli sett litt ned på fordi man er overvektig. I tillegg er kroppen vond og vanskelig å bevege. Det er et ork bare å reise seg fra sofaen!

Det var heller ikke enkelt å få søkt om slankeoperasjon.

- Legen min sa med en gang at det kom jeg ikke til å få. Jeg var rett og slett ikke tjukk nok - med mine 115 kilo. Men jeg ga meg ikke, og oppsøkte annen lege, som heldigvis hjalp meg med å sende søknad, forteller Heidi.

Men selv som slankeoperert, så må man passe på både hva man spiser og drikker.

Les også: Rachid (20) gikk ned 50 kilo på et halvt år

- Gøy med oppoverbakker

- Det er ikke sånn at man er tynn for resten av livet for det. Magesekken kan jo utvide seg igjen, så man må være nøye med kostholdet. I tillegg har jeg skjønt viktigheten av å trene, noe jeg i hvert fall gjør fire ganger i uken. Nå synes jeg det faktisk er deilig å løpe i oppoverbakker!

Få dager igjen til den store premieren. Heidi «grugleder» seg, men det spennende skuespillermiljøet håper hun uansett på å være en del av i mange år fremover. For tiden har hun ingen fast jobb.

- Livet herlig

- Jeg har søkt noen jobber innen selve produksjonen, men ikke fått napp ennå. Jeg har jo ikke noen formell utdannelse, men tenker at jeg får mye erfaring etter hvert med statistroller og kanskje noen flere småroller etter hvert, håper Heidi.

- Uansett - nå føles livet bare herlig! Selv med tanken på at jeg snart skal stå her og spille foran masse folk på tirsdag. For vi satser selvsagt på «stinn brakke», smiler Heidi.

Les også: Nesten 100 år i Maridalsspillet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...