Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Giljotinering på Kjelsås»

Skrekk og gru på Kjelsås! Foto: Sigmund Hov Moen

SKRÅBLIKK: «Skuffelsen og forbauselsen var stor da vi oppdaget det som hadde skjedd på nabotomta.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2019 kl 10:22

Mandag 9. desember tegna til å skulle bli en god dag. NRKs nyhetssending hadde akkurat fortalt oss at Norge enda en gang er kåret til verdens beste land og bo i. Og at Sverige legger 8-10 plasser lenger bak.

Og den samme nyhetsoppleseren hadde minuttet tidligere antydet at sågar USA vurderte å slutte å praktisere dødsstraff. Flere og flere var kommet til at den er «cruel and unusual», som de sier vestpå.

Skuffelsen og forbauselsen var derfor stor da vi oppdaget det som hadde skjedd på nabotomta.

Delinkventen som i går kveld virka kjekk og i høyeste grad oppegående og optimistisk, var i løpet av morgentimene blitt henrettet. Og det hadde skjedd på den mest brutale måten en kan tenke seg. Vedkommende var blitt giljotinert!!!

Siste gangen denne straffeformen ble praktisert i Norge var da drapsmannen Kristoffer «Svartbekken» Grindalen ble halshugd på stedet der han hadde drept bonden som var på veg heim til Vang etter et besøk på Grunsetmarten i 1876. Retterstedet ligger for øvrig ikke langt fra kafeen Myklagard, langs vegen mellom Hamar og Elverum. Skikken var at den dømte skulle dø der han hadde drept sitt offer.


Avisene forteller at det ved den anledning ble satt opp ekstratog fra Oslo for at nysgjerrige skulle få med seg begivenheten.

Eksekveringen denne mandagsmorgen på Kjelsås skjedde uten vitner og mediaoppbud. Dødstraffmotstanderne ble tatt på senga! Uhyrligheten er selvfølgelig rapportert inn til Amnesty. Dette harmonerer på ingen måte med det bilde vi forsøker å få utlandet til å tro på; at Norge er humanismens ubestridte sentrum i Verden. Råskap er det; intet mindre enn råskap!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...