Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gir seg ikke om Skar leir

Årene går, og Skar Leir forfaller. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Venstre sentralt har vedtatt at det bør jobbes mot en leirskole ved Skar i Maridalen. Nå skal den nedlagte militærleiren igjen opp i bydelsutvalget, men Venstre vil ha mer offensive politikere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2016 kl 10:42

SKAR: I mars vedtok Oslo Venstre følgende på årsmøtet.

– Oslo Venstre mener at Skar leir bør bli en leirskole som grunnskoleelever fra Oslo og andre deler av landet kan besøke.

Etter innspill fra Nordre Aker Venstre lokalt og May-Brith Døssland - les hele saken her.

LES OGSÅ: Henger du med her? Slik skriver og snakker de unge: roflmao, idk, wtf, xoxo, btw, men hva betyr det?

I bydelsutvalget

Nå blir Skar Leir igjen tema i kommende bydelsutvalg inneværende måned. Venstre lokalt fremmet samme forslag om leirskole i bydelsutvalgets forrige miljø, plan- og samferdselskomite.

LES OGSÅ: Ikke veldig mye idyll ved Sognsvann mandag morgen

Bydelsutvalgets miljø, plan- og samferdselskomite endte på følgende vedtak, som komiteen anbefaler utvalget:

LES OGSÅ: Tragedier kan også ramme harmoniske nabolag som vårt

En plan, opprusting og vurdering

  • Bydelsutvalget imøteser en sak fra byrådet om opprusting og bruk av Skar-leir inkludert en bærekraftig løsning for vann og avløp. Det er viktig for å stoppe forfallet av leiren og ivareta kommunens tidligere investering i området.
  • Det bør gjøres en vurdering av bygningene og hvilke som kan bevares ut over de som allerede er vernet. Bygningene må vedlikeholdes og opprustes innenfor budsjettrammer avsatt til dette.
  • Basert på dette ber Bydelsutvalget at det lages en plan for bruk av området. Leiren gir muligheter for mange spennende aktiviteter for ulike brukergrupper i hele Oslo. For øvrig viser Bydelsutvalget til og støtter tidligere politiske innspill om Skar-leir.

LES OGSÅ: Store og innbydende matfat for rotter og måker ved Sognsvann

– Lite offensivt

– Jeg synes det er for lite offensivt fra de andre partiene. For meg er det viktig at BU ber om at den varslede saken kommer raskt, for det har tatt alt for lang tid å få avklart hva vi skal gjøre med Skar Leir og i mellomtiden forfaller byggene mens de står ubrukt. Dessuten vil vi fra Venstres side fremheve leirskole som alternativ, ifølge Andreas Skjæret (V), Nordre Aker.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...