Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gir trimråd til helseministeren

Denne gjengen tipser helseministeren om hvordan han skal få folk opp av sofaen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2014 kl 09:31

OSLO:Fredag møtte fire ungdommer fra Aktivitetsalliansens tankesmie, «Et friskt pust», helseminister Bent Høie for å overrekke ti helt nye ideer til hvordan han kan få folk opp av sofaen og i fysisk aktivitet.

Magnus Nyløkken (Nordberg) var én av ungdommene som presenterte ideene. Han representerte Aktivitetsalliansens partner Skiforeningen, og var med å produsere ideene på tankesmien 21. - 22. februar.

Fikk første lodd

- Vi håper ideene vil gi et godt bidrag til mer fysisk aktivitet og bedret folkehelse. Selv presenterte jeg ideen Statens Aktivitetslotteri for Bent Høie, og overrakk det aller første loddet til helseministeren. Det er kjempegøy at han vil ta med seg ideene når den nye folkehelsemeldingen skal lages, ifølge Magnus Nyløkken og pressemeldingen fra Aktivitetsalliansen.

Vil jobber videre med forslagene

Ifølge pressemeldingen synes helseministeren at ideene var innovative og spennende, og likte godt at det ikke er farlig å bli spilleavhenging i Statens Aktivitetslotteri, men derimot sunt.  

- Jeg fått ti kreative forslag her i dag, og de skal vi ta med oss i arbeidet med den nye folkehelsemeldingen. Jeg tar gjerne et nytt møte med Aktivitetsalliansen for å få jobbe videre med forslagene, ifølge pressmeldingen og Bent Høie.

Ti ideer

De ti ideene som ble lagt frem for helseministeren:

 Statens Aktivitetslotteri;Du deltar ved å dokumentere fysisk aktivitet. Jo mer aktivitet, jo flere lodd og vinnersjanser. En stor månedlig premie og mange små. Halvparten av premien går til deltakeren, den andre halvparten doneres til et godkjent samfunnstiltak for mer fysisk aktivitet.

Åtte-turen:Etablere en ny vane i den voksne befolkningen; en kveldstur klokka åtte. Kampanje og motivasjonstiltak.

Aktivtkvarter på jobb:Arbeidsgiver legger til rette for 15 minutters aktivitet i løpet av hver arbeidsdag, mens man jobber; f eks gående møter, gåing til avtaler, lunsj-turløype eller felles trening ett kvarter før arbeidsdagens slutt.

Opplysningskontoret for bevegelse:Aktivitetenes svar på røyketelefonen, en hjelpesentral for alle som ønsker hjelp til å venne seg av med inaktivitet og begynne å bevege seg. Brukerne får tips, råd, anbefalinger og inspirasjon. Kan driftes som Offentlig-privat-samarbeid (OPS).

Skjermfri:En forbilde-kampanje som oppfordrer alle foreldre til å vise barna hvordan man kan bruke fysisk aktivitet som en ideell pause fra skjermaktivitet. Ta barna med ut på en tur de ikke kan Google seg til og vis hvordan aktive pauser kan øke skjermgleden etterpå.

Aktivitetsstasjoner:Etablere offentlige aktivitetsstasjoner i parker, tjenestebygg, flyplasser o.l. Kan f eks bestå av apparater å leke seg i, balansere på eller rullebånd man kan gå på, mens man venter.

Gå-rabatt på butikken:Alle som går eller sykler til og fra butikken får rabattpoeng på matvarene sine. Unik mulighet for dagligvarebransjen til å gi sitt bidrag til folkehelsa.

Leken hverdag:Folk er leie pekefingre og rasjonelle fakta om trening. Å kommunisere med glimt i øyet på en ny måte i kampanjer vil motivere flere: Fysisk aktivitet er lek, givende i seg selv, men med positive helseeffekter som bonus. Lek deg til et bedre liv!

Heia oss aktivitets-verktøy for hele familien:Hjelpemiddel for familier som trenger inspirasjon og konkrete tips om aktiviteter, arrangementer, utstyrssentraler o.l. Kan komme i ulike digitale versjoner, f eks en app. Tast inn hvem dere er, hvor dere er og når dere vil være aktive og få flere forslag til hva dere kan gjøre.

Aktivitetsfradraget:Få skattefradrag for hver dag du er så aktiv som myndighetene anbefaler. Alternativ: Alle har fullt fradrag i utgangspunktet, men mister en andel for hver dag man ikke kan dokumentere anbefalt nivå.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...