Nordre Aker Budstikke

Gir ut tall på koronadødsfall i Nordre Aker

Utsikt over deler av bydel Nordre Aker fra Grefsenkollen. Foto: Christian Fredrik Borg (illustrasjonsfoto)

Helseetaten i Oslo kommune gir for første gang tall på antall korona-assosierte dødsfall på bydelsnivå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Totalt har 251 nordmenn med påvist koronavirus dødd, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I Oslo er det registrert 73 covid-assosierte dødsfall. Tre av dem er i bydel Nordre Aker, får Nordre Aker Budstikke opplyst av Helseetaten i Oslo kommune.

I starten av utbruddet var Nordre Aker en av bydelene i Oslo med mest smitte i forhold til innbyggere. Tendensen snudde imidlertid, og bydel Nordre Aker er nå bydelen med minst smitte i hovedstaden.

Covid-19 assosierte dødsfall varslet til Folkehelseinstituttet

Aldersgruppe 40-49
Kvinner: 2
Menn: 3

Aldersgruppe 50-59
Kvinner: 0
Menn: 6

Aldersgruppe 60-69
Kvinner: 3
Menn: 18

Aldersgruppe 70-79
Kvinner: 20
Menn: 38

Aldersgruppe 80-89
Kvinner: 43
Menn: 45

Aldersgruppe 90+
Kvinner: 49
Menn: 24

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Minst smitte i Oslo

2,83 personer per tusende innbygger i Nordre Aker har fått påvist covid-19. Det er mindre enn halvparten av bydelen med mest smitte i forhold til folketall, Stovner. Der er det påvist smitte hos 7,26 per tusende innbygger. Videre følger Alna med 6,45 per tusende innbygger og Grorud med 5,59, ifølge Oslo kommune.

Også bydelene Vestre Aker og St. Hanshaugen er på bunnen i forekomst av smitte sammen med Nordre Aker. I Vestre Aker er det påvist smitte hos 3,21 av tusen og 3,24 i St. Hanshaugen.


– Situasjonen nå preges av klynger med nye smittetilfeller. Vi ser at økt aktivitet i samfunnet fører til at nye koronasyke personer har flere nærkontakter enn på det mest nedstengte, sa bydelsoverlege Bjørn Sletvold i Nordre Aker til lokalavisa i går.

Første smittetilfelle

Det første tilfellet av koronaviruset covid-19 ble påvist hos en kvinne i Nord-Norge 26. februar i år. Samme dag fikk også én person i bydel Nordre Aker påvist koronasmitte. Det ble det første smittetilfellet i Oslo, slik Nordre Aker Budstikke skrev i sak fra tirsdag.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...