Nordre Aker Budstikke

Trimsugne eldre trenger hjelp med styrkerommet

Disse vil trene styrke, men styrkerommet må settes i orden.

– Dette er trimsugne eldre, nå trenger vi litt hjelp med å få satt i stand styrkerommet, sier daglig leder av Kuben seniorsenter, og frir til håndverkere med dugnadsånd og overskudd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2021 kl 16:29

KJELSÅS: – Er det noen snekkere, elektrikere eller andre handymenn eller kvinner der ute som har overskudd og dugnadsånden over seg? Dette er trimsugne eldre, og nå trenger vi litt hjelp med å få satt i stand styrkerommet her på Kuben, oppfordrer daglig leder av seniorsenteret i Midtoddveien på Kjelsås, Roy Ove Lyngstad.

Senteret drives av Kjelsås Sanitetsforening.

Han understreker at det er svært viktig at eldre trener styrke. Muskelmassen svinner fort med årene, hvis man ikke holder styrketreningen vedlike.

– En enkel ting kan være at det kan være vanskelig å reise seg fra stolen, gulvet eller lignende, når man blir gammel. Vi hadde for en stund siden besøk av en doktorgradsstudent hos oss, innen trening. Han hadde noen veldig interessante ting å fortelle, om trening og eldre. Derfor vil vi nå få i gang styrkerommet så fort som mulig, sier Lyngstad videre.

Frivillighet

Han fortsetter om frivillighet og dugnadsarbeid:


– Det er ikke snakk om mye arbeid, en dag med bidrag fra flere vil hjelpe veldig på. Koronatiden har tært på kassa her. Senteret drifter ellers mye gjennom av frivillighet, det er bare 2,5 ansatte her. Men så er det også hyggelig å engasjere lokalmiljøet og inspirere til meningsfylt fritid. Kan hende er det noen pensjonister som kan hjelpe til, og «følgeskade» kan være å spre ryktet om en bra plass for eldre - mange tøffe og flotte aktive eldre som henger her, sier Lyngstad.

Han kan kontaktes på telefon 40 28 95 95.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...