Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gjett hvem dette er supporterklubben til

TRIBUNEN: På tribunen i kjeller'n på Kjelsås. Fra v: Andreas Øvsthus, Lars Bratseth i grått, Peder Nielsen og Dag Halvorsen. Og dressene er ekte curlingdresser. Foto: PRIVAT

Søndag kveld var det VM-finale i curling mellom Norge og Sverige. En av gutta på det norske landslaget er Torger Nergård fra Kjelsås, og med egen ultralokal supporterklubb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2015 kl 07:37

KJELSÅS: Det ble en veldig spennende semifinale mot Canada for to dager siden i VM i curling. Norge vant til slutt den jevne kampen 7-6.

Egen ultralokal supporterklubb

– Det føles veldig godt å vinne en så jevn kamp. Ingen av lagene fikk et skikkelig forsprang, og jeg måtte sette en veldig viktig stein i sjuende omgang, sa skip Thomas Ulsrud til VG etter semifinalen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

På på det norske landslaget er Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård. Sistnevne er lokal i Nordre Aker, og bor på Kjelsås.

Kompiser av Torger hadde søndag kveld benket seg sammen i kjellern til Andreas Øvsthus på Kjelsås, hvor det også faktisk er tribune, og med storskjerm.

– Vi er alle gode kompiser av Torger. Vi har ekte curlingdresser, som vi har fått låne for anledningen, ifølge den ultralokale supporterklubben.

Det norske laget var tittelforsvarere etter å ha slått Sverige med 8-3 i fjorårets finale. Men VM-finalen mot Sverige søndag kveld gikk ikke Norges vei. Sverige tok tidlig føringen, og ble verdensmestere i curling 2015 - med hele 9 - 5 over Norge.

Veldig gammel idrett

Det er mye mange ikke vet om curling. Kanskje for eksempel at granittsteinene veier opp mot hele 20 kilo. Billige er de heller ikke, flere tusen kroner koster de blanke runde steinene.

Kanskje heller ikke så mange som vet at curling faktisk er en veldig gammel idrett, ifølge Wikipedia muligens helt tilbake til 1500-tallet i Skottland og kanskje også fra Nederland, og selvsagt spilte man da ute på is.

Idretten spredte seg videre verden over - Norges første klubber var ifølge Wikipedia Oppdal Curlingklubb og Oslo Curlingklubb, begge stiftet i 1954, tett fulgt av Trondheim og Lillehammer som fikk sine klubber i 1957. Sporten drives i omkring 40 land, hvorav Canada er størst med omkring en million aktive curlere.

Kostes inn mot boet

Alle fire spillerne på laget «slipper» to steiner hver, og så kostes det energisk for å justere farten på steinen på vei inn «boet» - de opptegnede rundingene på isen. Skip'en - eller lagkapteinen - står ved boet og gir instruksjoner til de andre. Det spilles 8-10 omganger, og det slippes 16 steiner i hver omgang.

– Krevende

Nordre Aker Budstikke har tidligere intervjuet Torger Nergård.

– Curling er en krevende idrett, og som kan gå hardt utover knærne. I tillegg varer en kamp kanskje to-tre timer, så det gjelder å ha god nok kondis for å holde konsentrasjonen gjennom hele kampen, fortalte Torger til avisen.

Curlingsesongen er lang.

– Men det er jo en utrolig spennende idrett, vi har det mye morsomt og sosialt, ifølge Torger.

Rumlelyden

Men hva betyr egentlig «curling»?

– Det har med lyden fra steinen å gjøre.

– Lyd?

– Ja - det er en egen «rumlelyd» når steinen suser av gårde, sa Torger.

Les hele det tidligere intervjuet her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...